Mat, vin & bubbel

Att ha hittat en riktig pärla….

Tänk er att stoppa in en kola i munnen som är så mjuk och smakrik och bara smälter och du står där med ett fånigt leende på läpparna och vet inte riktigt vad som hände…

Detta hände mig uppe på Sthlm Food & Wine när jag smakade våra grannars kola. Pärlans konfektyr.  Försvinna alla hårda kolor man köper som lösviktsgodis och som gör att plomberna lever farligt, bort med dumlekolor! Köp bara kolor från Pärlans Konfektyr. De är lagade med kärlek, smör, socker och grädde och en nypa jazz. Det märks så tydligt att här lägger man stor vikt på råvaran. En chokladkola smakar choklad med lite smör och grädde. En citronkola smakar citron med smör och grädde. Dessa underbara kolor smakar verkligen vad de är och de är MAGISKA!

Swish tillbaks till 30-40 talet med dessa underbara flickor och deras kolor!

Man kunde köpa kolor i lösvikt eller i små vackra paket. Man kunde gå och smaka och hmm:a och mmm:a och sucka av njutning när de små godbitarna smälte i munnen. Som den här… passande nu till jul.

Saffran och lingon….

Förstår ni? Gillar man saffran och gillar man lingon så älskar man denna! Jag och mannen delade en kväll på denna och vi bara satt och hmmm:ade och mmmm:ade och småskrattade för oss själva för att det var så himla gott!

Se så fin!

Det fanns andra smaksensationer! Vanilj och havssalt…. Hallå??? Hur gott är inte det då??

Vanilj och havssalt

Man kan köpa dessa fina askar med antingen 5 st eller med 10 st i. Titta på bilderna och njut…

Lakrits, vanilj, jul….
Saffran, pistage…

Jag var ju tvungen att köpa, förutom en massa kolor då, deras underbara bok där det finns recept på kolor, sockerkringlor, kolasås…

Mmmmm….

Gissa om här skall göras kolor??!!

Är ni i Stockholm så är detta ett ställe man bara måste gå till! Har man ingen möjlighet att åka till Stockholm så kan man beställa deras kolor via deras hemsida. Ni kommer inte att hitta kolor som är godare än dessa, jag lovar… Jag är helt förälskad.

Kram, LenaKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *