Mat, vin & bubbel

Tapas fredag på Escama

Fersensväg Malmö

Escama Gastrobar i Malmö, ligger runt hörnet om city på Fersens väg. Ett riktigt mysigt tapas ställe som jag gillar. Här landade jag och en kompisens, kompis en fredagskväll. En fredag som skulle sluta som en riktigt trevlig kväll.

 

Escama Gastrobar

Vi var tre tjejer som skulle ha en liten AW på fredagen, men den gemensamma kompisen fick förhinder. Istället blev det jag och hennes kompis som gick ut och AW:n blev en helkväll istället. Vi bestämde oss för Escama, där hon aldrig varit. Vi hade inte bokat bord utan körde med “drop in”. Klockan var halv sex och det var fullt i restaurangen, så det var en “dare devil” chansning för att få plats. Platserna i baren och vid fönstret är för de som bara vill poppa in för en stund, så har man tur finns det plats. Vi slog till och klämde oss ner i baren framför de spanska kockarna.

 

Barhäng ett perfekt ställe att sitta på

 

Vi började med att ta in en flaska Rioja för att i lugn och ro titta på menyn. Efter lite diskussion fram och tillbaks mellan alla läckerheter, valde vi att starta med två rätter och sen ta in nytt under kvällen. Ett avslappnat koncept. Vi började med rostad bröd med tomat crème och en charktallrik.

 

Charkbricka med goda små läckerheter

Vi hade inte svårt för att hitta samtalsämnen under kvällen och vinet var fylligt och gott. Maten smakade bra och det artade sig till en riktigt bra kväll. Man såg hur de spanska kockarna jobbade i köket och vi hann prata med grann damen i baren om maten, smakupplevelsen och kvällen, härligt avslappnat. Servitörerna kom och hällde upp vinet, kollade till oss så vi inte satt utan mat eller dryck under kvällen.

Nästa runda beställde vi in en skål med Gambas med vitlök och chili och en skål friterad potatis med bravasås och aioli. Enkelt och förföriskt gott.

 

Gambas med sting av Chili och vitlök

Escama är ett skönt ställe, där man kan slå sig ner vid baren, fönstret eller vid borden för en trevlig och avslappnad middag. Lagom portioner och vällagad autentiska tapasrätter som man kan beställa in i omgångar. Trevlig personal som ser till att du blir servad på bästa sätt. Här är det lätt att man stannar en bra stund. Jag tycker det är ett perfekt AW ställe, men det kan lätt bli trågt. Det högt i tak så det känns kul att vara där. Jag gillar deras service anda och hela konceptet i restaurangen. Inredningen är mjuk, smakfull och modernt i en härlig symbios. Här kan du få äkta spansk tapas och inte en tråkig stund.

 

 Med flera små menyval, kan man kombinera ihop mängder av goda val, dessutom när man kan ta in i omgångar, så kan man få en riktigt god och trevlig upplevelse. Själv satt vi i några timmar, smutta på vinet, åt gott och pratade om allt mellan himmel och jord. Och jag vet redan idag att hit kommer jag trilla in för fler  tillfällen framöver för här lär man aldrig bli besviken.

 

Kram KajsaKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *