Mat, vin & bubbel

Utslagen i värmen

Ja, jisses – det är nog ingen som känt av sommaren i år! Det är så varmt så att tankeverksamheten går på sparlåga, kroppen stånkar sig fram och man orkar nästan ingenting. Stå och laga mat framför spisen känns så där inspirerande och man får ta till alla knep man kan hitta på.

 

Picknick kit i cykelkorgen
Att ta cyklen till parken

Igår kväll packade vi cykelkorgen med filt, vin, glas och bestick och placerade vårt Backgammon på pakethållaren. Sen tog vi svängen förbi pizzerian och beställde två pizzor och for iväg till Pildammsparken. Vi bor så där alldeles lagom till en av Malmös vackraste parker i mina ögon och vi har en hel del parker att välja på.

Man cyklar runt lite i parken för att hitta en fin plats att sitta vid, sen är det bara att slänga ut filten. Duka upp med pizza och vin, slänga av sig skorna och slå sig ner. Hur mysigt är inte det? Vi plockade med oss ett Italienskt Valpollicella vin, ett perfekt rött vin till  pizza och park häng, precis i min smak. Lagom maffigt och smakrikt.

 

Pizza picknick i parken
Gott vin i glaset
Pizza med utsikt

Efter pizzan var det dags för att se vem som var bäst på sällskapsspelet Backgammon. Mannen brukar klå mig som oftast, men idag  stod det 20-11 när vi packade ihop spelet. Vi njöt av  stunden till på filten av sommarkvällen, innan det var dags att cykla hem igen.

 

Backgamman ett kul strategi spel

Perfekt lagom en sådan här dag med köpe – pizza och park häng. Under tiden förvandlades en varm dag till en riktigt behaglig kväll med ljummen luft.

 

Utsikt över dammen i Pildammsparken

Hur har ni det i värmen?

Kram Kajsa

 4 thoughts on “Utslagen i värmen”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *