Att fira med Afternoon Tea

Jag fyller år i December, så av min barndomskompis, en av mina pärlor, fick jag i kombinerad present/ julklapp – Afternoon Tea med lite bubbel på The Lodge utanför Genarp. Som jag gått och längtat efter denna dag.

Välkommen till Life Less Ordinary!

Mödosam backe uppför Romeleåsen
Lite uppmuntran, kan behövas……tuuuunga ben nu

Vi började med att ta oss upp för en lång backe, som var tung för benen i slutet. Vädret denna söndag var lite kyligt, så man fick upp värmen bra tills man kom upp på toppen av åsen. Väl uppe möttes vi av stugor som kändes som man slungades över till Amerika i ett nafs. Vi gick in för att anmäla oss till Afternoon Tea i huvudbyggnaden och redan där fick man en sådan må bra känsla. Allt andades New England style – och var så otroligt snyggt!!

Här skulle vi få tillbringa vår förmiddag.


Vi startade med ett glas bubbel och våfflor. Syndigt värre tog jag Nutella och grädde på mina. Man får ju passa på och lyxa till det. Kön till snittarna och muffinsen ringlade sig lång, så att börja lite bakvänt kändes enkelt. Dessutom funkade det utmärkt till det mousserande. Mellan varje tugga pratade vi om livet, familjen, jobbet, barnen….allt mellan himmel och jord.

Vilken start!!

Muffinsen med crème fraiche och sylt var fantastiska, snittarna med skinka, senap och surkål, var jättegoda. Skagenröran på det grova brödet var som en bit av himlen och den rostade Bruschettan med tapenade var härligt smakrik. Ostbrickan vid sidan om var oemotståndlig, även om jag saknade ett kex eller två.

Perfekt landning av söt, salt och mustigt
Oemotståndlig Ostbricka

Vi har känt varandra i snart 42 år. Det låter galet många år när man säger det högt. Hon var sju år och jag var sex år när vi började i första klass. Sedan dess har vi varit vänner med några uppbrott längst vägen. Vi har såklart en massa minnen med oss som kommer upp så där man sitter och pratar. Vad hände med den i klassen? Kommer du ihåg…..ja ni kan ju själv tänka er. Vi är ganska olika varandra i sätt och tycke, men ändå så otroligt bra vänner. Henne håller jag hårt i.

Lite sött att avsluta med känns helt rätt!

Jag avslutade med pannacotta med passionsfrukt. Len och söt och helt….underbar. Låter nästan som askungen saga. Sen var vi proppmätta och nöjda. Trots det skulle jag kunna stanna kvar länge till. Härlig atmosfär, toppen fin väninna, gott att äta och dricka. Kunde inte varit bättre. Men det vad dags för en promenad runt omgivningarna.

Allt kommer ifrån Skåne, det är bra val tycker jag!
Så här från toppen utav Romeleåsen, så ser man långt. Det blir snart vår!

På väg ner till bilen för att hämta gympaskorna, så ändrade vi oss och hoppade in i bilen istället. Eightmood hade sin stora våroutlet med sina heminredning, bara 20 minuter därifrån. Dags att shoppa istället. Promenaden får vänta till en annan dag.

Vilken härlig förmiddag, en sådan man håller om hjärtat länge. Man vill inte den skulle ta slut…men då hade den ju aldrig varit så bra heller. Del två av dagen får innehålla lite mys med mannen istället.

Kram Kajsa6 thoughts on “Att fira med Afternoon Tea”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *