Nyårsmeny – Vi avslutar året med stil

God forsättning! Nu är julen över, julmaten undanplockad, klapparna uppackade och vi går mot slutet av året. Det är nu vi börjar planera firandet av årets slut med en god nyårsmeny. Dukningen ska glittra liksom vi, maten ska ordnas med extra finess, drycken ska bubbla och skratten ska klinga och året ska slutas med en sprakande smäll.

I år firar vi bloggerskor och våra män nyår ihop och menyn har bollats fram och tillbaks. Men nu är den bestämd och det blir en 4 rätters meny som ska avnjutas. Jag längtar!!!

Nyårsmeny

1. Pilgrimsmussla med Pumpapuré med pumpatärningar och pumpafrön, vaktelbröst med svart flingsalt. Drycken till ska vara pärlande Champagne.

2. Hälleflundra med blomkålspuré, äpplefläsk, rödbeta och brynt smör. Här har vi två olika vin som är rekommenderade, vilket som är bäst det återstår att se. Ett ekologiskt Cote du  Rhône Village 2015 eller Italienska Briccotondo Barbera 2016.

3. Hjortrygg, potatiskaka med lite tryffelolja, svartrötter  med babyspenat och rödvinssås. Dryckesvalet landade på Guigals Chateau d´Ampois 2010

4. Varm Brie med Jordgubbsalsa, med lite bubbel i glasen, Thierry Perions demi sec.

Här efter får kvällen utvisa vad samtalsämnena fylls med, om menyn var lyckad och om glaset fylls på. När klockan slår 12 och det är dags att skåla in den nya året 2018, så ska jag inte avge ett nyårslöfte. Jag tänkte mer göra en önskan inför 2018. Då ska vi fylla året med mängder av nya intryck, nya smaker och nya härliga blogginlägg.

 

Och med detta önskar vi Er Alla ett Gott Slut och ett Gott Nytt 2018, väl mött på det nya året!

Kram Kajsa & Lena

Lena Och Kajsa


2 thoughts on “Nyårsmeny – Vi avslutar året med stil”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *