Har ni testat Hasselbacksrödbetor? Inte….Då måste ni bara testa denna lilla läckerhet.
Vi försöker hitta andra alternativ mitt i veckan till potatis, ris och pasta. Det blir sallader, blomkålsris, rostade rotfrukter, plastenackspuré, stekt blomkål…men jag vill hitta fler roliga och goda alternativ. Gillar ju det här med att hitta nya recept, smaka nya smaker eller få gamla smaker på nytt sätt. Så en kväll när jag låg i soffan och var lite osocial, så såg jag en bild på Hasselabacksrödbetor på telefonen. Wow, vad läcker! Måste ju bara testa!!
Det stod att den var ypperligt god till lamm, men i mitt huvud var det lika bra till en vit halstrad fisk. Vi försöker köra Fisk – tisdag vilket var perfekt för den dagen skulle jag sluta tidigare. Konstigt nog rann tiden iväg på gud vet vad, så det fick bli en snabbare variant dagen efter istället. Man vill ju att det ska gå undan efter jobb. Resultatet blev i allafall toppen!
Den söta rödbetan med den lite salta fetaosten och den krispiga valnöten…..mmmmm, smälter i munnen bara jag tänker på det.
Hasselbacksrödbetor
Ugn 200 Grader 20 Minuter/40 Minuter
Rödbetor Förkokt/Rå
Smält smör
Salt & Peppar
Ströbröd
Smulad fetaost
Finhackade Valnötter
Enklaste sättet är att ta en slev och lägg rödbetan i när du ska skiva. Då skär man inte rakt igenom.
Lägg i en ugnsäker form eller på ett bakplåtspapper. Penla rikligt med smält smör, salta, peppar och strö lite ströbröd och valnötter över.
Tillaga i ugn.
Strö över fetaosten vid serveringen.
Vi hade halstrad Kummel till, men det var inte jag som stekte fisken. Jag är urusel på det! Så det var bäst att kalla på mannen. Men istället gjorde jag en citrondoftande smörsås till som dessutom bara var så len och god i munnen. Om man inte har Kummel kan man göra det på annan vitt fisk såsom Torsk, Hälleflundra mfl.
Smörsås till vit fisk
4-6 personer
3 Sharlottenlök, finhackad
1 Dl Vitt vin
2 Msk Vitvinsvinäger
1 Dl Grädde
250 Gram Smör
Salt & Peppar
Pressad Citron efter smak
Finhacka löken och blanda med vin och vitvinsvinäger. Reducera till cirka 2 Msk. Tilsätt därefter grädden. Klicka därefter ner lite smör i taget och vispa kraftigt under tiden. Smaka av med salt, peppar, citron.
Ikväll blir det Boulespel med vännerna. Vi tjejer måste försvara vår vinst sedan förra veckan. Efteråt går vi och äter hamburgare på kvarterskrogen Bakfickan runt om hörnet. Det blir en skön kväll vill jag lova.
Har ni några planer i helgen?
Kram Kajsa
Försöker också hålla nere på den typen av kolhydrater som du nämner så det här med rödbetorna låter jättespännande! Och gott! Själv är jag sugen på sötpotatispommes ikväll, men vi får väl se vad familjen vill ha 🙂
Har en ganska lugn helg framför mig, för att vara jag 🙂 Ska hjälpa till att flytta min farmor till ett boende imorgon. Eller ja, hennes saker iaf.
Lycka till ikväll nu!
Mums, det där såg galet gott ut, vilken tur att jag har rödbetor hemma för det där måste jag verkligen testa..Tack för tipset..
Det ska jag prova någon gång.
Ha en fin fredagskväll.
//Carin
Vi undviker också de kolhydratrika livsmedlen så långt det går…det där såg ju riktigt gott ut….får väl avvakta tills bonden här utanför har hämtat sin skörd med rödbetor som de just plockat upp, sedan kan man ju hämta sådana som blivit över eller hamnat vid sidan om…då ska jag prova ditt recept. Kummel har jag aldrig vare sig ätit eller lagat…vad kan man jämföra den med smakmässigt?
Man kan istället för kummel använda torskfilé eller hälleflundra.
Kram Kajsa
Herregud så gott det ser ut! Jag älskar rödbetor!
Måste testa detta!
Tack för tipset!
Kram
Det verkar vara poppis nu. Finns ofta där man äter tapas. Låter så gott. Men tycker inte om när det är med getost bara.
Har aldrig testat detta men det är kul med nya varierande maträtter 😃
Wow, så gott! Och det låter som en gudomlig sås till.
Rödbetor är ju så himla gott. Tack för tipset om att tillaga dem som hasselbackspotatis. Ha en fin lördag
OIh älskar maträtter med rödbetor så det där hade passat mig perfekt
Älskar rödbetor.
Gjorde något liknande i veckan, med lite honung också. Så gott!
Trevlig helg!
Wow så gott det blev. Blev torskrygg istället men underbara smaker ihop.
Tack Kajsa 😍
Hasselbacksrödbetor har jag aldrig ätit. Det låter jättegott så det måste jag prova någon gång 🙂
Kram
Åh så gott det ser ut! Jag försöker också att hitta fler alternativ till pasta, ris och potatis, så detta recept vill jag absolut prova😃
Kram!
Men gud så gott det lät kram
Vad duktig du är!