Höst i luften och en ölfestival i stan

Oktober i Malmö, bladen har gulnat på träden och rasslar längst marken. Vädret vacklar mellan sol och regn när vi cyklade ner till slottscaféet i slottsparken i Malmö. Det bjöds upp till folkölsfestival i ett av de stora växthusen i slottsträdgården. Det här går lite över vad mina smaklökar tycker om, men sambon är ju öl älskare, så ibland får man ju offra sig. Inträdet var gratis och vi köpte med oss ett smakprovshäfte och provglas på väg in, sen var det bara att testa sig runt.

Folkölsfestival, Malmö
Mingel och folkölsprovning i Slottsträdgårdens växthus, Malmö

Smakhäfte, folkölfestival, malmö

Inne i växthuset var det uppdukat med långbord, livebandet spelade njutbar jazz i bakgrunden och längst väggarna fanns möjligheter för att smaka på folköl från ett antal ölbryggerier med anknytning till Skåne. Här fanns det öl från Sibbarps ölbryggeri, Limhamns ölbryggeri, Lundabryggeriet, Röstånga Rajraj, South Plains, Chad Beer, Lilla Ölfabriken mfl. Där fanns det Lager, Ipa, Ale, sur öl och folkilsk pilsner.

Limhamns Bryggeri Folköl

Vi smakade IPA med smak av kaffe, öl med mycket citrussmak och lager med sin mjuka runda smak. Alla bryggerier har sin egen smak och smaker är ju något högst personligt. Själv är jag ingen öldrickare men en lager kan fungera vid rätt tillfälle då och då. IPA:n den föll mig inte alls i smaken. Det var iallafall väldigt roligt att smak på de olika sorterna för att få mig en bättre uppfattning. Få höra av de olika bryggarna om deras olika stilar och smaktyper av öl som de representerade samt hur en öl blev en lager eller en IPA.

South Plains Red Lager
South Plains Red Lager

Skum i glaset South Plains

Möjlighet att köpa en Chiligryta på högrev serverades i ett av stånden och i ett annat hade man chans att få handla med sig av sina favorit öl hem. Smidigt när man väl hittade en god favorit. Stämningen var på topp, mingelnivån hög och vädret höll sig torrt och fint. Det blev ju en riktigt trevlig lördag i parken.

Jazzband, Slottsträdgården, Malmö
Skön jazz i bakgrunden

Kram Kajsa

 

 

 2 thoughts on “Höst i luften och en ölfestival i stan”

    • Det var riktigt fint arrangerat, då ser allt riktigt gott ut fast man kanske inte själv vill dricka eller äta just det. Kul att du tittade in till oss
      Kram Kajsa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *