Höstmiddagar wohoo! Men vad ska man äta idag?

Jag skulle helst vilja ha lite mer sommar, lite mer sol och värme och lite mer stughäng och barfota dagar. Men hösten smyger sig verkligen på nu. Det är ju inget fel på hösten den heller med sina vackra färger, mjuka filten i soffan och goda höstmiddagar. Sneglade på höstbootsen i morse, men valde mina vita sneakers istället, liksom dra ut på det lite ändå.

Funderar febrilt på vad vi ska äta till middag idag, det är inte lika lockande med en kall sallad på kvällen längre. Även om sallad är fantastiskt god. Nä, nu vill jag mer äta varm mat med lite mustigare smaker. Undra vad vi ska äta då idag? Förstår inte varför vissa dagar är svårare än andra att komma på det där med middagen för dagen. Dessutom måste det gå undan för ikväll är det vattengympa för min del. Är så skönt att allt satt igång igen. Rutinerna på vardagen.

Medans jag funderar så kan jag bjuda på en fantastisk middag med känslan av hösten. Alla smaker passade så fantastiskt bra ihop, sådär så man liksom jublar lite inombords. Well, kanske bara jag som kan bli sådär knasigt glad av god mat? Och ännu gladare när mannen äter som besatt.

Dags för höstmiddagar, här en pannbiff med kantarellsmör, rostade rotfrukter och en tomatsallad
Dags för höstmiddagar, här en pannbiff med kantarellsmör, rostade rotfrukter och en tomatsallad

Nötfärsbiffar med kantarellsmör, tomatsallad och ugnsrostade potatis/ rotfrukter

Nötfärsbiffar

500 Gram Nötfärs

1 Ägg

1 Dl Ströbröd

2 Msk Lökpulver

Blanda till en jämn smet och låt stå i cirka 10 minuter så ströbrödet hinner svälla och göra smeten fast. Forma biffar och stek tills de är genomstekta och fått fin yta.

Kantarellsmör

100 Gram rumsvarmt smör

2 Dl Hackad Kantareller

1 Liten finhackad gul lök

1 St. Finriven vitlöksklyfta

1 Msk finhackad timjan

Salt & peppar

Stek kantarellerna, tillsätt därefter lök, vitlök och timjan och stek med i cirka 3 minuter, salta och peppra. Ta av och låt svalna. Blanda ihop med det rumsvarma smöret.

Tomatsallad

400 Gram Cocktailtomater i halvor

1/2 finhackad rödlök

Olja, vinäger, salt & peppar

Ugnsrostade potatis/rotfrukter

Koka potatisen eller rotfrukterna i lättsaltat vatten tills det blir lite mjuka, inte helt igenom kokade. Det kortar ner tiden i ugnen. Lägg i en ugnsform med olja och rosta i ugn 225 grader. Efter tio minuter vänd runt, salta och krydda med exempelvis grillkrydda. Rosta ytterligare tio minuter.

Imorgon ska vi äta en Teryakilax med glasnudelsallad, men idag då? Aaaaaargh, vad det ska vara svårt då! Vet ju inte ens vad jag är sugen på.

Hjälp vad ska vi äta idag då??

Ha en fantastisk skön fortsatt dag och hoppas ni inte har lika svårt som jag med maten idag. Är ni som jag och vil börja med era höstmiddagar nu?

Ps. Glöm inte utlottningen av vårt 3 års firande som varar till fredag…bara svara på en enkel fråga och ha chansen till en fin vinst Ds.

Kram Kajsa



15 thoughts on “Höstmiddagar wohoo! Men vad ska man äta idag?”

  • Så gott det ser ut… Det känns som om mat och inredning börjar gå mot höst, textilierna blir murrigare i färgen och maten övergår i grytor och soppor. Man anpassar sig efter årstiden kan man säga… hihi.
    Kram Birgitta

  • Eh, kantarellsmör?!? Låter löjligt gott!
    Även om det inte var helt oväntat så tycker jag ändå att det känns som om hösten kom så där plötsligt. Jag vill inte byta ut mina barfotaskor till skor med strumpor i! Jag vill också äta sallad till middag, men det lockar inte riktigt, precis som du skriver. Här blev det en tacogratäng ikväll, enkelt att slänga ihop samtidigt som jag förberedde lördagens världsmiddag.
    Vad blev det för mat? 🙂

  • Jag har inte fått några riktiga höstkänslor ännu. Här i Wales kommer hösten senare, Vissa skolor har precis börjat och några börjar i slutet av veckan.
    Maten ser så god ut. Önskar att jag kunde plocka kantareller, men de har vi inte här.
    Ha det skönt!

  • Tycker det är svårt att komma på något att äta. Men jag tycker också det passar bättre med mustiga rätter på hösten 😊

  • Sneakers, bra val. De funkar länge än.
    Val av mat kan vara klurigt ibland, men du verkar ha fått till det. Blir aningen hungrig av detta … 🙂
    Håll i sommaren så länge det går är mitt råd, men tillstår samtidigt att det finns en klar charm med allt vad hösten bjuder. Tids nog …
    Ha det fint Kajsa!
    Kram

  • Ja, ibland är det verkligen svårt att veta vad det ska bli till middag.
    Jag försöker laga mat på helgen, så det ska vara enkelt att ta fram under veckan, men ibland är det ju som om ingenting passar ändå.
    På hösten gillar jag paj, soppa och gryta. Ska nog koka en potatissoppa imorgon, är också bra att ha på lunchen.
    Bröd hör också hösten till. Jag är sugen på att baka något morotsbröd. Vi får se.
    Dina biffar såg grymt goda ut!
    Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *