Mat, vin & bubbel

Skånsk keramik som sätter piff på vardagen

Jag har en väninna som jag känt sedan vi gick i 1:a klass. Hur många år det är låter jag vara osagt, men det är ett par stycken. Förutom att hon är en av världens finaste människa så gör hon fantastisk keramik som jag bara dör av.

Jag tänkte visa lite av hennes alster som man använder i köket. Skall vi titta?

Lite blandade skålar. Det är riktigt stengods och hon hittar olika material bland annat i trädgården för att göra mönster. Eller så har hon hittat en gammal spetsduk på loppis som får bli mönster i keramiken. Älskar färgerna!

Liten salladskål. Just den här skålen rymmer sallad för cirka 3 personer. Jag gillar när det blir personligt och inte ser ut som allting annat. Det är ju så mycket roligare att köpa något som inte är massproducerat och som är tillverkat med kärlek och glädje.

Ja… Den här skålen är lite speciell… Jag beställde en stor salladskål av Irene som jag skulle ha när vi hade stora sällskap här på vingården. Men ibland blir det inte riktigt som man tänkt…. Skålen är så stor så när jag fick den visste jag inte riktigt var jag skulle förvara den och medan jag funderade på det ställde jag den på bordet i vardagsrummet.

Vår katt, Knodden, var helt övertygad om att det var en present till honom, den passar perfekt till en 5 kilos katt. Så den har jag aldrig fått tillbaks… Ha ha ha!

Har ni sett vilken vacker temugg? I den ljuvligaste gröna färgen och med små hjärtan på. Ingen mugg är den andra lik…

Olika former, annan färg. Den lite mindre muggen i högra hörnet vill mannen dricka ur när jag har bryggt te i en hel tekanna.

Äggkoppar. Jag tycker om att äta ett kokt ägg, men jag är lite kinkig med var äggen kommer ifrån… Jag äter nästan aldrig ägg köpta i affären, hur ekologiska de än må vara. De äggen bakar jag med eller har till mat, men mycket sällan jag kokar och äter själv. Jag vill veta var äggen kommer ifrån och att de verkligen haft det bra, så jag har mina andra ägg, köpta på andra ställen, som jag kokar och äter själv.

Vinkrus! Om man har en fest och har köpt hem BIB-viner så är det så mycket trevligare att hälla upp vinet på karaffer och servera ur dem. Kan jag tycka.

Fungerar alldeles utmärkt till vanligt vatten med.

En annan skål, passar perfekt till lite frukter.

Små skålar till flingsalt. De är så vackra och det är ju så mycket trevligare att sätta fram en liten skål än hela paketet med flingsalt, eller hur?

Ser ni vad detta är? Pastatallrikar! Dessa har jag beställt och väntar förväntansfullt på. Jag kan riktigt se dessa tallrikar fyllda med pasta med kantareller, parmesan, grädde och persilja.

Hoppas ni gillar hennes keramik lika mycket som jag gör. Lervärk från Fridentorp. Irene. Min kompis.

Kram, LenaLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *