Mat, vin & bubbel

Skördemarknad på Tjörn

Sundsby säteri, Tjörn
Sundsby Säteri soliga skördemarknad

Solen sken, det var varmt i luften och på Sundsby Säteri ute på Tjörn var det fullt av liv i lördags. Då var det dags för skördemarknad i dagarna två. Här fanns massor av godsaker att både smaka och köpa. Nyplockade kantareller eller trattkantareller, havtorn, sylt, ost, korv, surdegsbröd, grönsaker, blommor, sill….allt du kan tänka dig.

Det var en fröjd för sinne och smaklökarna att strosa omkring här. Vädret hjälpte ju faktiskt till att få den där toppen känslan i kroppen, för det är något visst med skördemarknader, trots allt.

Skördemarknad
Skördemarknad

Nybakat bröd Havtorn

Underhållning för barnen med både sång, ponnyridning och kaninmys. Chans att ta en fika i solen eller njuta av naturen. Sundsby Säteri ligger vid ett härligt naturområde med flera vandringsleder för längre och kortare promenader, grottor och naturlekplats. På Sundsby säteri kan du njuta av en fika eller lunch, titta in på det lilla museum, gå i köksträdgården, gårdsloppis, vår och julmarknad, Små konserter och mycket mer. Själv vill jag återkomma för att gå någon av vandringslederna, besöka grottorna och ha picknick ute i det fria.

Sundsby Säteri, Tjörn trädgård
Sundsby säteri trädgård

Sundsby säteri skörd Vinranker, orangeri

Denna helgen var det fullt med hantverk,  matstånd, tävlingar, äpple kunskap och små aktiviteter. Ett gyllene tillfälle att handla närodlat och ekologiskt och få mer kunskap och idéer.

Äpple kunskap Kantareller Nyskördade rödbetor Aster Limpor och baguetter

Det är nu alla skördemarknader är runt omkring oss, så håll utkik, kom iväg och njut av allt det goda från naturen kan förse oss med. Jag spanar redan in nästa i Lunds stadspark till helgen.

Kram KajsaLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *