Vi skapar en sommardukning med hjälp av naturen

Sommardukning i turkost
Sommarfest, trädgårdsfest, kräftskiva en snygg dukning passar alla fester

 

Än har vi en bit av sommaren kvar ute och än kan vi sitta ute och njuta i våra trädgårdar eller på balkongen. Varför inte bjuda in naturen och göra en somrig dukning, denna går även att få in i hemmet om man varken har trädgård eller balkong. Det mesta har jag plockat från den egna koloni trädgården, men kan även hittas ute i naturen t.ex i skogen, i parken eller vännens trädgård. Perfekt till kräftskivan, sommar eller höstfesten eller varför inte till kalaset.

 

Snygg mittpunkt på bordet

En bit En stock som jag sparat då vi plockade ner våra enar i trädgården ( här kan man ju även använda från andra träd) får bli mittpunkten på dukningen. Under stocken har jag lagt ormbunksblad  som bildar en vacker grön duk. Placeringskorten har jag gjort även de från en ene stock som jag skivat upp, men här kan man ju använda en sten eller ett blad som finns tillgängligt. Under har jag lagt först servetten och sen en bit ranka från vår ligusterhäck.

 

Enkla placeringskort med en ligusterranka under
Ormbunke under en träd stock gör en snygg effekt

De turkosa lyktorna har jag köpt in för många år sedan, då de passar så bra på sommaren eller när man ska ha Marint tema i sin dukning. Här har jag matchat dem med turkosa servetter, som skvallrar sommar tycker jag.  Snyggast hade ju varit att ha riktigt porslin, men till denna festen var vi ett par för många för porslinet att räcka till, då går det ju bra med engångstallrikar.

 

Så ut i trädgården, skogen eller parken och samla på dig din dukning till festen, middagen eller kalaset. Från naturen får man de snyggaste detaljerna till en läcker dukning.

 

Härliga färger i kombination med varandra

Ha en toppen härlig bjudning och glöm inte bort att njut av livet.

Kram Kajsa

 

 1 thought on “Vi skapar en sommardukning med hjälp av naturen”

  • Vilken underbar dukning!
    Jag gillar verkligen när man använder sig av naturen när man ska duka till en middag eller fest. Det blir så vackert
    Ha en fin dag

    Kramar
    Lene

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *