Mat, vin & bubbel

TAPAS FREDAG PÅ ESCAMA MALMÖ

Längst Fersens väg, Malmö
Fersensväg Malmö

Escama Gastrobar i Malmö, ligger runt hörnet om city på Fersens väg. Ett riktigt mysigt tapas ställe som jag gillar konceptet på. Vi var tre tjejer som skulle ha en liten AW på fredagen, men den gemensamma kompisen fick förhinder och istället blev det jag och hennes kompis som gick ut tillsammans. Efter mycket funderande och sms:ande fram och tillbaksunder dagen över olika ställen att besöka, landade valet just här.

 

Escama Gastrobar, Malmö
Escama Gastrobar

Jag hade besökt Escama förr, men inte min “nya” väninna, så det var lite roligt att gå hit. Vi hade inte bokat bord utan körde med “drop in”. Klockan var halv sex och det var fullt i restaurangen, så det var en “dare devil” chansning för att få plats. Platserna i baren och vid fönstret är till för de som bara vill poppa in för en stund, så har man tur finns det plats. Vi slog till och klämde oss ner i baren framför de spanska kockarna.

 

Bardisken med koll på kockarna på Escama Gastrobar
Barhäng ett perfekt ställe att sitta på

Meny och en flaska Rioja att starta med

 

Vi började med att ta in en flaska Rioja för att i lugn och ro titta på menyn. Efter lite diskussion fram och tillbaks mellan alla läckerheter, valde vi att starta med två rätter och sen ta in nytt under kvällen. Ett riktigt avslappnat koncept. Vi började med rostad bröd med tomat crème och en charktallrik.

 

Charkbricka med goda små läckerheter på Escama Gastrobar, Malmö
Charkbricka med goda små läckerheter

Vi hade inte svårt för att hitta samtalsämnen under kvällen och vinet var fylligt och gott. Maten smakade bra och det artade sig till en riktigt bra kväll. Man såg hur de spanska kockarna jobbade i köket och vi hann prata med grann damen i baren om maten, smakupplevelsen och hur kvällen var härligt avslappnat. Servitörerna kom och hällde upp vinet, kollade till oss så vi inte satt utan mat eller dryck under hela kvällen.

Nästa runda beställde vi in en skål med Gambas med vitlök och chili och en skål friterad potatis med bravasås och aioli. Enkelt och förföriskt gott.

 

Gambas med sting av Chili och vitlök
Gambas med sting av Chili och vitlök

Escama är ett skönt ställe, där man kan slå sig ner vid baren, fönstret eller vid borden för en trevlig och avslappnad middag. Lagom portioner och vällagad autentiska tapasrätter som man kan beställa in i omgångar. Trevlig personal som ser till att du blir servad på bästa sätt. Här är det lätt att man stannar en bra stund. Jag tycker det är ett perfekt AW ställe, men det kan lätt bli trångt. Det högt i tak så det känns kul att vara där. Jag gillar deras service anda och hela konceptet i restaurangen. Inredningen är mjuk, smakfull och modernt i en härlig symbios. Här kan du få äkta spansk tapas och inte en tråkig stund.

 

Det jobbades på i köket hela kvällen Escama Gastrobar, Malmö
Det jobbades på i köket hela kvällen

Med flera små menyval, kan man kombinera ihop mängder av goda val, dessutom när man kan ta in i omgångar, så kan man få en riktigt god och trevlig upplevelse. Själv satt vi i några timmar, smutta på vinet, åt gott och pratade om allt mellan himmel och jord. Och jag vet redan idag att hit kommer jag trilla in för fler  tillfällen framöver för här lär man aldrig bli besviken.

 

Kram KajsaLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *