Varför äter gräsänkor/änklingar så tråkigt?

Hur ofta har man inte hört: ”XX är inte hemma ikväll och det är så tråkigt att äta själv så det blir bara mackor” ”XX har åkt iväg på konferens i 3 dagar så jag köpte en Findus färdigrätt och slängde in i micron”

Ja, det är alltid roligare att äta tillsammans men om man nu inte kan det av någon anledning, varför inte ens försöka göra det bästa möjliga av saken och göra det lite trevligt istället?

Mannen skulle iväg på årsmötesförhandlingar i Örebro-trakten och vara borta fredag-lördag. Så istället för att bara sitta och ha tråkigt så gör jag det till en trevlig ”me-myself and I-tid” istället.

I frysen hittade jag en liten bit oxfilé från vår favorit köttleverantör, Hagalunds kött, parmesan hade jag hemma, pasta liksaså. Varför inte slänga ihop en god rätt med pasta och oxfilé? Snabbt att tillaga och gott.

Några få ingredienser skapar magi…

Vin måste man ju ha när man lagar mat. Jag valde en fatad chardonnay till denna rätten, men man väljer vilket vin man tycker om.

Börja med att steka svampen tillsammans med rödlöken. Inte för länge, det skall fortfarande finnas lite stuns i svampen. Krydda med salt och peppar.

Skiva oxfilén i tunna skivor och stek hastigt i smör på hög värme. Max 1-1,5 minut totalt. Lägg upp på ett fat.

Koka pastan. Under tiden så gör man såsen. Häll grädde i stekpannan, häll i svampen och löken. Pressa ner vitlöken och krydda efter smak. I med en rejäl näve riven parmesanost. Spara lite till garnering.

När pastan är klar, vänd ner oxfilén i såsen och rör om. Häll upp på en tallrik, garnera med riven parmesan, basilika och lite svart flingsalt. Voila! En superrätt på 15 minuter!

Sedan tar man sin tallrik, sitt vin och förflyttar sig in till TV:n där man tittar på sådant som sambon absolut inte vill se. Själv sträck tittade jag på miniserien ”Dirty John” som streamas på Netflix. Tur man har hundar.

Kram, Lena3 thoughts on “Varför äter gräsänkor/änklingar så tråkigt?”

 • Jag håller helt med dig. Varför ska man äta sämre när man är själv?
  Jag äter inte sämre när jag är själv (händer inte så ofta) men jag lagar gärna rätter som går relativt snabbt att tillreda. Och det blir lika gott det.
  Ha en fin kväll
  Kramar
  Lene

 • Jag gör som du gör, lite extra för mig själv när jag är ensam hemma. Fint porslin och bäst vinglaset och något jag tycker om att äta, behöver inte var lyx, men något jag tycker mycket om. Sätter en blombukett på bordet och tänder ett ljus, om det inte är sommar och solen skiner.
  Man ska njuta så länge man kan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *