100 frågor börjar nu i fem dagar

Madde startade utmaningen 100 frågor på 10 dagar och vi tänkte haka på utmaningen så här lite bak efter, fast på vårt vis. Vi kör det med 20 frågor i fem dagar. Vi är ju två bloggerskor så här kommer lite mer om oss båda i denna utmaning…spännande va?

Vi träffades på en indian och Cowboyfest en vårdag 2009, Lena var en Indianflicka och själv var jag ”Cowboysar” flicka. Därefter kom en inbjudan på en vinprovning hemma hos Lena och hennes sambo och sen bara trillade det på av farten. Våra sambos har varit vänner sedan övre tonåren, så de har dessutom många år på nacken. Under åren har vi hunnit med flertalet nyårsaftnar, en vinresa till Tyskland och Champagneprovning i Frankrike. Massa goda restaurangupplevelser, bakutmaning, promenader och dessutom en himla massa telefonsamtal.

 100 frågor börjar nu…vi tar 20 frågor om dagen i fem dagar. Let´s go!

Bild på två tjejer, vi bloggerskor och 100 frågor
Lena och Kajsa

Vad heter ni ? Hur gamla är ni? Kajsa 50 år i år & Anna-Lena ( men kallas för Lena kort och gott ) 55 år i år .

Vad jobbar ni med? Kajsa – jobbar som speditör med lastbilstransporter inom Sverige och i Europa. Lena jobbar med hennes och sambons vingård och är dessutom utbildad hundmassör.

Hur bor du?

Två frågor i ett – Hur och vart bor ni? Kajsa – Jag bor hyfsat centralt i Malmö i en trerumslägenhet och på sommarhalvåret en hel del i vår kolonistuga strax utanför Malmö. Lena bor på vingården med det lilla rosa huset utanför Malmö i byn Klagshamn.

Vad är det bästa med där ni bor? Kajsa – Närheten till allt! Stan, park, shopping, hav, landet. Lena – Naturen runt omkring och dessutom närheten till havet!

Stad eller landet? Kajsa – Båda!! Gärna en fot på vardera ställe. Älskar stadens sus och brus och dessutom landets lugnande effekt. Lena – Landet. Utan tvekan!

Vingården i Klagshamn lite ovanifrån
Klagshamns Vingård.

Vilket rum gillar ni bäst? Kajsa – alla! Så svårt att välja. Jag gillar vardagsrummet där vi alltid hänger, köket för det är mysigt och bra planerat, trots att det är litet. Sovrummets lugn och att vi har ett bra arbetsrum. Hade vi pratat om stugan hade det lätt varit sovrummet (Jättemysigt) och uterummet (en gräns mellan inne och ute). Lena – Åååhh, svårt för det beror på dagsformen men köket och vardagsrummet.

Hur ser era familjer ut? Kajsa- Jag bor med min sambo, har två vuxna döttrar ( en egen och en bonus) som har flyttat hemifrån.  Jag är bonusmormor till en liten tjej till min bonusdotter. Lena bor med sin Sambo, hund och katt.

Har ni några husdjur ?  Kajsa – Jag har inga husdjur då sambon har allergi, Lena har en Puli hund vid namn Mylla och en Exotic katt vid namn Knodden.

Hund eller katt? Kajsa – Katt!! Har haft katt innan och skulle väldigt gärna haft det igen. Lena – Både och.

Pedant eller slarvig är frågan?

Pedant eller slarvig var en av 100 frågor

Pedant eller slarvig? Kajsa & Lena – vi är inte pedanter. Gillar ha snyggt omkring oss men har en tendens att vara slarvig.

Diska eller tvätta? Kajsa – Hmmm. Är något roligt? Tvätta möjligtvis. Lena – Äsch, det är bara att göra det så är det gjort.

SMS eller Ringa? Kajsa – Ringa, tycker om att prata med människor. Lena – Sms.

Förekomma – förekommas? Kajsa –  Förekomma, så jag slipper ta jobbiga diskussioner. Lena – Förekomma.

Har vi lite romantik i vardagen eller är det mest lite thriller

En bra film är aldrig fel

Thriller – feelgood? Kajsa – Thriller. Lena – Det beror på men oftast thriller.

Film eller serie?  Kajsa & Lena – Film. Fast en bra serie är dessutom aldrig fel.

Favorit film? Kajsa – Stekta, gröna tomater ( trots att det är en feelgood film), Lena –  Men åååh vilken jobbig fråga! Jag har massor. Men en favorit är Blood in Blood out och A Star is born med Lady Gaga och Bradley Cooper. Tjuter dessutom som en mistlur varje gång jag ser den.

Favoritbok? Kajsa – Solrosskogen av Torey Hayden. Lena – Inte som andra döttrar – Deborah Spungen

Lyssna eller läsa? Kajsa – Läsa, somnar om jag lyssnar på ljudbok, så det är inget alternativ för mig. Lena – Läsa, är en riktig bok tjej.

Vi fortsätter med nästa 20 av 100 frågor imorgon, ses då!

Kram Kajsa & Lena

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

11 reaktioner till “100 frågor börjar nu i fem dagar”

 1. Vad kul att ni bägge hoppade på utmaningen. Roligt att läsa era svar också. En egen vingård lät väldigt spännande, måste vara lite av en dröm.

 2. Mysigt med en långvarig vän, som dessutom bor så när att man kan träffas när man vill. Min bästa kompis bor 30 mil bort 🙁
  Den där vingården blir man ju nyfiken på!

 3. Extra roligt att ni båda svarar på frågorna! Tycker att det var en kul utmaning och roligt att få lära känna alla bakom bloggarna lite mer 🙂 Och nu måste jag kolla om det går att se Stekta gröna tomater någonstans – det var såå länge sedan! Och Blood in blood out minns jag att min pojkvän på gymnasiet älskade, haha! Lite nostalgi! Btw, har inte orkat se slutet av A stor is born mer än en gång, men har sett början och mitten flera gånger…

 4. Vad roligt att ni båda svarar på frågorna! Är ju såld på Lenas vingård, vilken dröm 😊 kul att ni gör bloggen ihop.

 5. vad roligt att läsa mer om er. Jag har förstått att ni har en väldigt stark vänskap och massor med kul tillsammans., Trots att jag har trädgård hade jag velat ha en kolonistuga =) jag vet att jag är knäpp…

 6. Alltid lika roligt att lära känna andra lite bättre. Pedant eller slarv??? Jag är nog pedant men ibland kan det vara sknt att slarva och det får bli som det blir. Ha en fin start på veckan

 7. Kul att få veta mer om er båda <3
  En egen vingård låter väldigt intressant måste jag säga. Det där med att tjuta till A Star is born har jag gjort flera gånger och jag har till och med svårt att lyssna på musiken utan att tänka på filmen. Ser fram emot resten av era svar <3

 8. Vad roligt att ni har så stark vänskap och är så tighta tillsammans, samt så fint att ni svarar på frågora båda två. Vad roligt att du har en kolonistuga, det är jag uppvuxen med att min familj alltid haft, de har en och nu börjar de bli för gamla att ej orka med den, men de har svårt ändå att sälja den

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *