2024 – Spännande? Utmanande? Roligt? Gott?

2024 vad har du i ditt sköte? Vad ska du bjuda oss på?  Ska året bli spännande? Utmanande? Roligt och gott?

4 skålande rödvinsglas för firande av 50 åring på Mutantur med sharing is caring meny
Skål och välkommen 2024

Jag hoppas att 2024 ger oss allt det och lite till. För jag avger inga nyårslöften länge utan jag hoppas på ett bra år helt enkelt. Att dessutom sätta upp lite mål, det känns bra även om man kanske inte lever upp till alla mål. Man får då arbeta och sträva emot något, inte ifrån. För det är att tänka – jag ska må bra, jag sitter i förarsätet och det är jag som dessutom ska vara lycklig! Att älta gammalt gör ingen glad.

En liten skvätt vin när man lagar mat - 2024 ska bli mer matlagning
Ett glas vin medans man lagar mat

2024 Års mål och förhoppningar

Laga mer mat och äta mindre skräpmat …verkar följa med mig varje år. Andra året i rad så skippade vi lasagnen som annars har varit stående den 1 Januari. Igår tog jag fram min Crockpot och lagade en köttfärsgryta med svamp och timjan. Blev en matlåda över till lunch idag, vilket känns bra!

Att förbereda maten gör matlagningen smidig i vår crockpot express ska vi göra mer av 2024
Att förbereda maten gör matlagningen smidig i vår crockpot express

Träna mer, måste stärka upp kroppen rejält.

Styrketräning är viktigt för oss kvinnor i klimakteriet - 2024 år ska bli ett bra tränings år
Styrketräning blir allt viktigare med åldern.

Bjuda hem mer vänner över året, tycker det blivit magert på den fronten i två år. Jag älskar det här med att duka, göra fint och dessutom bjuda på något gott. Det kan vara enkelt eller kan det vara komplicerat trixigt, det får tillfället avgöra. Närmast blir en 13 januari då vi ska fira jul med sambons barn och barnbarn. Vad den kvällen bjuder på för mat, vet jag inte riktigt än, men det är dags att börja planera.

Uppdukat med röd och vitrutig duk och små tapas rätter
Vackra vattenglas från Newport är mina favoriter att duka med.

Resa och uppleva mer. Prova ny mat och uppleva saker någon annanstans, gillar vi. Närmast har vi köpt ett presentkort till SPA ute på Marstrand. Det ska bli en härlig liten resa där vi samtidigt får träffa våra vänner från Bohuslän.

Tapas på Zigges Garage
Tapas på Zigges Garage

Komma ut på mer roliga event. Här i januari är det rockabilly konsert, ”jul” firande, skridskodisco och vinprovning som står i kalendern. Det börjar bra i alla fall!

Vi startar med en tysk sekt
Vi startar med en sekt i glaset

Jag hoppas dessutom att vi får bjuda med er under 2024 på härligt goda recept och en massa skoj! Imorgon börjar vi med något grönt och på fredag med något drickbart. Vi ses!

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

6 reaktioner till “2024 – Spännande? Utmanande? Roligt? Gott?”

 1. Riktigt bra m¨ål för 2024, och helt klart verkar januari vara fullt upp i alla fall. Löften brukar falla redan första veckan, en mål är ju något annat. Har ju det jag med.

 2. Hej!
  Jag avger heller inga nyårslöften. Dem går ändå inte in i mål av olika skäl. Det blir ändå som det blir 🙂.
  Ofta så kör många pizza på nyårsdagen. Men ni har alltså kört lasagne. Jag & sambon körde heller ingen pizza nyårsdagen.

  Det är trevligt att umgås med vänner. Men där det ju Ge & Ta. Bjuder man så vill man åxå bli bjuden. Tänker jag.

  Trevligt att ni har ett julfirande kvar. Marstrand är så fint. Där kommer ni att trivas 😊.
  Kul med lite roliga saker inplanerat nu under januari.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 3. Vilka underbara mål för 2024! Kände att jag ville kopiera allihop och visst är det bra att ha någonting att sträva emot även om man inte uppnår alla mål.

 4. Jag kan skriva under på alla dina mål!!! Så härligt att ni redan har en hel del planerat för januari. För första gången ever (känns det som) har vi faktiskt ganska oplanerade veckor framför oss. Eller ja, maken ska på en skidresa i januari och sedan drar han och sonen på ytterligare en i februari.
  Mitt stående mål är också att äta mer skaldjur! Älskar skaldjur och vet inte varför jag äter det så sällan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *