Midsommar på gång!

Snart så är det midsommar och då ska vi äta gott, duka fint och ha ett gäng roliga lekar. Tänkte köra några roliga tips för den svenskaste av de svenska högtider som vi har. För nu blir det sill, nubbe, lekar och sång för hela slanten!

Midsommarkrans
Midsommar – du ljuva sommartid

Vi börjar med dukningen, för bordet ska ju vara somrigt och trevligt.

Att ta in naturen i dukningen blir ju så fint. Lägg gröna blad som centerpiece på bordet typ murgröna, liguster, ormbunke, björk…ja naturen är full med vackra blad att dekorera med. Fyll på med blommor, ljus koppar, block ljus och annat fint. Här har vi använt en mindre trädgren mitt på bordet som mittpunkt. Att därefter hålla ett färgtema, som här i turkost, ger en helhet åt dukningen.

Ta in naturen till midsommar dukningen
Ta in naturen till midsommar dukningen

Vill man däremot göra dukningen mer lekfull och somrig så kan man skapa små sandstränder, hav med snäckor, använda sig av solglasögon och andra somriga detaljer. Dekorera även gästen med en fin blomkrans runt halsen, det blir dessutom riktigt uppskattat.

Sommardukning med Exotiskt tema
Sommardukning med Exotiskt tema

Fördrinken och det goda tilltugget

Gästerna trillar in och det är dags att servera fördrinken. Att servera fördrinken på ett snyggt fat ser alltid trevligt ut. Med hjälp av blommor och blad så ser det dessutom extra somrigt och inbjudande ut. Man kan också binda en somrig bukett eller knyta ett grässtrå runt foten på glasen för att göra en extra touch.

Blommig fördrink till midsommar
Somrig fördrink

Det är enkelt att bjuda på champagne eller mousserat vid ankomst till festen men vill man ha det lite mer fruktig, så tillsätt helt enkelt juice. För att få en riktig Bellini, så använder man sig av Mangojuice. Det finns väldigt många bra alternativ till mousserat vin både med och utan alkohol. Vill man däremot göra en somrig drink som välkomstdrink till midsommar festen så tipsar jag om dessa godingar i glaset:

Limoncello Sunrice

Lick of Summer

Old Cuban

Sweet Bite

Ska man bjuda någon gäst på vatten, så gör det riktigt snyggt och vackert med jordgubbar, gurka och basilika.

Jordgubbe Gurka Basilika vatten
Smaksatt vatten med Jordgubbar, gurka och basilika

Till fördrinken behöver vi dessutom något gott att tugga på:

Potatisskivor med god topping är perfekta till midsommar att starta minglet med. Somriga i smaken och de slinker väldigt lätt ner.

Små potatis frestelser som aptitretare, perfekta till midsommar
Små potatisfrestelser som aptitretare

Imorgon fortsätter midsommarfesten med en smarrig midsommar buffé och lite roliga lekar. Vi ses här imorgon igen!

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

3 reaktioner till “Midsommar på gång!”

  1. Vilka fina tips du kommer med. Det behövs inte så mycket för det ska bli lite extra festligt. Välkomstdrinken är alltid rolig om man gör något extra med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *