A stroll down Memory lane

Vissa dagar är bara så tråkiga nu i dessa pandemitider när man inte kan resa. Häromdagen var en sådan dag så jag satte mig vid datorn och började kolla på foto. En riktig stroll down the memory lane!

Venedig

2014 fyllde svärmor 75 år och då bjöd vi henne och svärfar på en kryssning i medelhavet. Båten skulle avgå från Venedig en kväll i augusti månad för att sedan segla till Bari. Kryssningar har vi märkt att det inte är riktigt vår grej men det var skoj att ha provat på.

Efter Bari gick resan till Grekland vidare till Izmir där jag och mannen tog en liten busstur till Ephesus i 40 graders värme. Båten kryssade vidare till Istanbul, en härlig stad med massor av puls.

Istanbul

Vi var ett dygn till sjöss innan vi hamnade i Dubrovnik där det tog ungefär 5 minuter innan svärfar blivit bestulen på sin plånbok. Tack och lov så hade han inte så mycket pengar i den. Vi bjöd på en liten vinprovning nere i en trång gränd.

Jag föredrar Peljesac framför Dubrovnink, men fint var där.

När svärmor fyllde 80 år 2019 så bjöd hon oss till Istanbul. Den resan kan ni läsa om här.

Vad hände resten av 2014 då?

I oktober kom Kajsa med idén att vi skulle gå till Ambiance på Vindåkra. En restaurang ganska nära oss som ligger på en gård mitt ute i en åker, typ. Restaurangen drevs då av Karim Khouani och fick seden en michelinstjärna. Men vi var där innan dess och det var där vi upptäckte och förälskade oss i ramslökskapris.

Pilgrimsmussla, blomkål och ramslökskapris.

I december månad åkte mannen och jag på semester och detta året stannade vi i Tyskland. Det är inte så långt borta men man är ändå iväg.

Heymann Löwenstein i Winningen, Mosel

Förutom att Heymann Löwenstein gör fantastiska viner så har de ett väldigt vackert vineri. Ni ser bokstäverna på byggnaden? Det är en kärleksdikt till frun. Är det inte romantiskt så säg? Är ni Mosel så måste ni åka dit!

Vi går in i 2015…

I början av januari åkte mannen och jag till Ystad Saltsjöbad för att ha ett planeringsmöte. Eftersom det bara var vi två så kändes det lite onödigt att boka en hel konferenssal och i ärlighetens namn så behövs det inte. Det finns gott om utrymmen att sitta och konferera.

Vi valde att övernatta så vi kunde äta och dricka gott i deras restaurang. Laxen var en av de mjällaste laxar jag ätit någon gång och den kominerades med ett utsökt vitt, franskt vin.

Vi har i många många år varit ett gäng vänner som haft ”Mat & Vinklubben” tillsammans. Man träffas hos varandra och värdparet står för vinprovning och en tre rätters meny. I februari var det Kajsa och hennes man som skulle hålla i detta.

Avslappnad Kajsa.

Det är alltid lika spännande med vinprovningarna för man får inte veta någonting alls och teman har varit allt från land, druva, djur på etikett…. Jag minns inte riktigt vad temat var på denna provningen men skoj var det!

Kan det varit udda länder?

Tiden går och när våren kom åkte jag och Kajsa på nya äventyr till Skånes matfestival i Brösarp. Men det är en helt annan historia.

På väg mot nya äventyr

Kram, Lena

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

26 reaktioner till “A stroll down Memory lane”

 1. Å jag som tycker att kryssning är det perfekta sättet att få ett smakprov på olika platser och länder, så kan man åka tillbaka till de man vill se mer av 🙂

 2. Kryssning är något jag är väldigt nyfiken på måste jag erkänna. Det har lockat i flera år, Tur man har alla dessa minnena kvar, sitter också gärna och drömmer mig bort. Älskar att gå på vinprovningar. Man lär sig alltid något nytt.

 3. Vilka härliga minnen att titta tillbaka på!
  YSB är underbart!
  Jag har aldrig testat kryssning men jag kan tänka att det hade varit superbra för mig.
  Kram

  1. Visst är YSB härligt? Jag tror det blir en tur dit igen. Det finns otroligt många kryssningar att välja på så du kan nog hitta någon som passar dig.
   Kram, Lena

 4. Älskar att hänga på YSB! Har aldrig blivit besviken på maten där & är mycket förtjust i deras Eggs Benedict till frukost – yummie!
  Har faktiskt pratat om att dra ihop vinprovning med några vänner framöver. Var med i en grupp på jobbet för många åt sedan som körde vinprovning som ni, ”värdparet” bestämde tema & det var fantastisk kul – fast jag gillade inte alls rödvin då ha ha!

  1. Vinprovningar är himla kul! Två i vår lilla vingrupp drack inte rött vin när vi började (bl a Kajsa…) men nu gillar de rött vin båda två.
   Kram, Lena

 5. Åh vad jag saknar att resa och uppleva nya saker. Jag gillar kryssningar och det roliga är att uppleva flera platser och uppleva nya saker. Däremot aldrig kryssat i Medelhavet.
  Kul att kunna se tillbaka på vad man gjorde tidigare ❤

  1. Jag saknar också att resa… Det får väl bli lite här i Sverige istället. Det finns så mycket man inte sett här.
   Kram, Lena

 6. Världens lyckligaste svärmor måste du haft som fick åka på denna härliga resa. Kroatien skulle jag så gärna besöka. bilden med trappan och stolarna nere vid kanske något kaffeställe är drömsk tycker jag. Ha det bäst idag

  1. Jag älskar Kroatien! Där är otroligt vackert. Svärföräldrarna har varit på många olika kryssningar. En gång kryssade de ner till Brasilien och det hade jag kunnat tänka mig att göra.
   Kram, Lena

 7. Jag har aldrig varit på en sådan kryssning men det låter som någon man vill uppleva någon gång i livet iallafall 😊
  Åh Dubrovnik är ju riktigt fint, skönt att han inte hade så mycket i plånboken 😅
  Det är ju riktigt kul att testa vin i olika länder som man besöker 😊
  Kram

  1. Ja någon gång i livet skall man nog passa på att testa en kryssning. Man vet ju inte om man gillar det eller ej, förrän man provat.
   Kram, Lena

 8. Åååååå det fullständigt spritter i resnerverna i hela kroppen. Vilka vackra bilder och det var roligt att få haka med på fina minnen.

 9. Man saknar verkligen o resa . Jätte fina bilder verkligen . Brukar kolla på när jag va i maldivierna och Aruba Karibien och Malta.
  Nästa vill jag till Santorini . El feutuventura

  1. Åååh det är jättesvårt för vi har varit på så många olika ställen men just idag kanske det skulle vara när vi hyrde ett hus i West Sussex, England för några år sedan.
   Kram, Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *