Allt på en plåt – enkel och god middag

Allt på en plåt middag är precis det jag behöver en fredag efter jobbet. Enkelt, lättlagat och dessutom supergott! Den mest perfekta kombinationen av matlagning. And I like it!

Allt på en plåt med kyckling, grönsaker och potatis
Snabbt enkelt och gott – Allt på en plåt

När barnen bodde hemma, var det lite extra fokus på fredagen när det gällde middag. Det var ju fredagsmys med tacos eller tacogratängen. Det skulle vara mysigt och gott gärna dessutom med lite godis eller chips och dippa på kvällen. Precis som det ska vara. Så flyttade barnen ut och så var det bara vi kvar här hemma. Då är det lätt att man glider ner en sväng till kvarterskrogen eller beställer hem mat. Visst lagar vi något gott också här hemma, men då ska det helst vara enkelt och bra. När man då hittar ett recept med mat som görs på en och samma plåt, ja då är det ju ren lycka. Så enkelt och dessutom så bra!

Igår behövdes lite snabb matlagning innan det var dags att vara barnvakt till bonus barnbarnet. Då var det ganska skönt att ställa sig i köket och fixa till denna enkla middag. Dessutom måste jag medge att zucchini tzatziki är snäppet vassare än den vanliga, lite beroende framkallande.

Goda grönsaker till maten

Allt på en plåt – med Kyckling

4 Personer

4 Kycklingfiléer

1 Msk Kinesisk Olja

1 Msk Vitlökspulver

En Rödlök, klyftad

3 Morötter i stavar

250 Gram Broccoli i buketter

2 Msk olivolja

1 Riven Vitlöksklyfta

2 Msk Finhackad Timjan

500 Gram Potatis

1 Msk Olivolja

Flingsalt

Vänd runt kycklingen i soja och vitlökspulver och lägg upp på en bakplåtspapper klädd plåt.. Därefter vänd grönsakerna i olja, timjan och vitlök och lägg i mitten av plåten. Avsluta därefter med att skära potatisen i klyftor och vänd dem i olja och salt. Lägg dem med skalet neråt mot plåten. Salta och tillaga i ugn 225 grader cirka 30 minuter. Kycklingen ska ha en innertemperatur på ca 80 grader. Personligen hade jag kryddat lite mer.

Servera med en Zucchinitzatziki.

Zucchinitzatziki

1/2 Grovriven Zucchini

3 Dl Yoghurt

1 Vitlöksklyfta, riven

Salt och peppar

Blanda ihop och smaka därefter av. Själv tillsätter jag någon matsked majonnäs och lite mer vitlök. Majonnäsen gör en rundare smak.

Allt på en plåt

Maten avnjöts, lill tjejen kom och det blev massor av baby mys. När vi sen blev ensamma åter igen tog vi fram en flaska Champagne och firade att det var den Internationella Champagnedagen.

En riktigt skön fredagskväll! Hoppas även ni haft en skön fredag och dessutom får en ljuvlig helg!

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

11 reaktioner till “Allt på en plåt – enkel och god middag”

  1. Finns det något bättre än att samla allt på en plåt och få till en god middag.
    Allt sköter sig självt och man kan göra annat.
    Kram Carin

  2. Älskar ”onepot”-rätter eller allt på en plåt rätter…blir inte så mycket disk av det heller.
    Kyckling är en favoritingrediens här och funkar till det mesta…. din plåt såg supergod ut.

  3. Det där är ju så smidigt. Perfekt när en inte orkar laga något avancerat 😊 Dessutom blir de ju så gott med rotfrukter och så i ugn 😋

  4. Älskar när det är smidigt och man kan göra allt på en gång i ugnen! Och älskar tzatziki så jag kanske skulle testa ert recept! Har du förresten testat morotstzatziki? Inte jag, men jag har tänkt att jag skulle göra det.
    I fredags blev det grillade kycklingburgare här och igår körde vi lite teppanyaki. Trevligt och gott!

  5. Så gott det ser ut!
    När barnen bodde hemma så blev det mycket mat i ugnen här med. Om inte på plåt, så gratänger eller ”lådor” 😉
    Jag kan verkligen sakna en kvarterskrog… här hemma finns bara en pizzeria… 😉
    Kram/maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *