Allt på en plåt snabbt och läckert

Allt på en plåt middagar är ju bara så smidiga! Vi testade för ett tag sedan Allt på en plåt med kyckling som var väldigt god. Nu var det dags för en ny variant med fläskytterfilé istället. Denna gången var det en rätt med lit mer grekiska smaker, så för mig som älskar medelhavsmat var det en klar vinnare.

Allt på en plåt med fläsk, kål och fetaost

Allt på en plåt med fläsk, kål och fetaost

Marinad till köttet:

0,75 Dl Olivolja

1 Tsk Sambal Oelek

2 Msk Japansk soja ( eller kinesisk )

2 Pressade vitlöksklyftor

Häll i en påse och lägg därefter ner 500 gram tärnad fläskytterfilé ( cirka 2 cm bitar) eller fläskfilé och låt marineras i minst 15 minuter.

Tillbehören kan ju varieras hur man vill, men detta blev för oss en riktig vinst, då vi inte vill ha så mycket potatis. Skivade spetskål, rödlök och lade hela små körsbärstomater i en ugnsform. Ringlade över olivolja och in i 225 grader cirka 10 minuter. Lägg på köttet och in ytterligare 12 minuter. Strö därefter oregano efter tycke och smak tillsammans med tärnad fetaost.

Servera med en härlig vitlökssås.

Allt på en plåt med fläsk

Kålen blev så mild och mjuk i smaken och passade perfekt till det kryddiga köttet. Det blev saftigt och dessutom smakrikt. Sambon nickade instämmande att detta var ett recept att behålla till framtida middagar. Då vet jag att det var godkänt.

Rätten är för fyra personer, så för oss två blir det två matlådor med super god mat att ta med till jobbet. Passar mig dessutom helt perfekt eftersom där finns ganska tråkiga matställen runt omkring jobbet i oljehamnen. I längden så är det dessutom inte billigt med uteluncher var och varannan dag.

Har ni något bra allt på en plåt middag som ni dessutom tycker så där riktigt mycket om?

Bring it on!

Kram Kajsa



15 thoughts on “Allt på en plåt snabbt och läckert”

  • Enkelt och såg så gott ut. Medelhavssmaker är verkligen min grej, och det köket är helt klart det absolut godaste.

  • Plåtmat som jag kallar det är så smidigt och blir ofta både gott och poppis. Jag köpte en härlig bok om Plåtmat på bokrean i vintras

  • Men det här låter ju hur gott som helst! Och lagom smidigt för någon som inte är så vass i köket. Det måste provas någon dag!

  • Åh vad gott och enkelt!! Jag var hos en grekisk/albansk familj och dom bjöd på ngt likande detta. SÅÅÅÅÅ mkt smak!!!

  • Låter fantastiskt gott! Detta receptet sparas, det är så tacksamt att laga allt på en plåt. Min absoluta plåtmatsfavorit är halloumiplåt med kryddig korv, färskpotatis, champinjoner, paprika och tomater och till det en vitlök- och basilikasås.
    Önskar er en bra start på veckan! Kram Birgitta

  • Men så gott! Det måste jag prova. Det är ju så smidigt när man kan göra allt i ett, och speciellt när det går i ugnen 😊
    Kram Elina

  • Men oj vad gott det låter – funderar på om man kan byta ut fetaosten mot någon annan ost eftersom det bara är jag som gillar feta i vår familj – men det bör ju inte vara några problem. Tack för tips och recept

  • Så gott det lät. Medelhavet och speciellt den grekiska är så god. Detta ska jag absolut testa. Perfekt när man kan ha allt i ett ❤

  • Hos oss heter denna Grekisk pytt och maken stör sig alltid på namnet då han tycker att det är godare än det låter 🙂 Vi har dock inte kål på vår plåt, det ska jag definitivt testa! Däremot brukar vi ha paprika på. Älskar allt-i-ett-mat!

  • Fel tid att titta in här … jag är så rackans hungrig. 😉 Lik väl: smaskens och trevligt, som alltid.
    Kram Mia!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *