Bakis och skakis maten

Partypinglan var i farten igår. Hemma fest, massa av sång och dans och en hel del vin. Idag känns det mycket tyngre att vara i mina kläder. Inte första gången man är skakis och bakis och definitivt inte den sista. För att tänka tanken, det där ska jag aldrig göra igen, kommer inte jag att hålla i alla fall. Det blir klubbad som en säl metoden i soffan idag. Det där med snabbmat dagen efter är jag inte så glad för. Ändå blir det just det för man är trött och lat för att ställa sig vid spisen. Några gånger har jag förberett en Lasagne degen före för att slippa snabbmaten. Då känner jag mig nöjd.

Vad borde man egentligen äta?

Eftersom alkohol är ett nervgift och är både fett och vattenlösligt. Den skapar brist på vitaminer, mineraler och vätska…så vad är då bra att få i sig, för att komma på fötter igen….pizza och cola?? Nope!!

Litet glas med guldkant och guldekor med orangea juice på en skärbräda. Bakom ligger en delad blodapelsin i klyftor
Kroppen behöver C vitaminer dagen efter

 • Multivitaminjuice, citrusfrukter och vatten. Eftersom C Vitaminer hjälper kroppen att förbränna etanolen i alkoholen. Kaffe är vätskedrivande så det är ju inget bra, men buljong är toppen för knoppen.
 • Honung – fylld med antioxidanter som neutraliserar flera giftiga biprodukter.

Skål med honung och en honungsked i trä
Honung är full med antioxidanter..det är bra
 • Ägg och Bacon – jippie. Äggen är dessutom fyllda med cystein som bryter ner gifterna i levern och bacon har en massa salt kroppen saknar.
 • Inlagd gurka (min favorit) och blåbär innehåller elektrolyter vi saknar dagen efter.
 • Banan, avokado, spenat innehåller massor av kalium till kroppen.
 • Både massor av vila och röra på sig är bra dagen efter trots att det känns tungt att ta sig ur soffan.

Obäddad säng
Bakfyllekåt…sex är fantastiskt dagen efter…om man orkar

 • Ha bakis sex! Bakfyllekåt är bra för oss eftersom det frigör endorfiner.
 • Min sambos knep och tips som jag har nappat efter är att sitta eller ligga i duschen lääääääääänge. Jag bruknar piggna till av duschen och så mår jag mycket bättre.

Borta i USA äter de fet, flottig, salt mat och i Sydkorea en soppa Haejangguk. I Danmark tar man sig en återställare och i Italien så tar man sig en kopp Espresso. Vad mår ni bästa av??

En gång för många år sedan tog jag tempen dagen efter fastän jag visste jag inte var sjuk. Trodde ärligt att jag hade feber……..det hade jag inte. Man mår ju som man förtjänar, sägs det. Nä, nu ska jag bota min bakis sjuka.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

14 reaktioner till “Bakis och skakis maten”

 1. Hittills har jag faktiskt haft turen att inte blir särskilt bakis (med undantag av ett tillfälle). Lite trött och seg, men det skulle lika gärna kunna vara för att jag varit uppe länge kvällen innan 😉 Ägg och bacon är en favorit dagen efter så det var ju toppen att läsa att det är en bra grej!

 2. Ligga ner i duschen?! Kanske bra att maken insisterade på att vi ska ha en dubbeldusch i sommarhuset, ha ha! Nej, jag dricker sällan så mycket längre att jag blir så bakis. Svårt att känna att det är värt det. Men visst kan det hända 🙂
  Älskar förresten hemmafester, det har vi alldeles för sällan!

 3. Vilket härligt inlägg. Jag drack mycket förr men blev inte bakis, oavsett vad jag stoppa i mig. Idag kan jag dricka några öl och bli superdålig dagen efter så tipsen är välkomna trots att jag typ aldrig dricker. ???

 4. Fy sjutton för att vara bakis även om det är värt det varenda sekund för det var så kul på festen. Pizza och massvis med fanta citron är ett måste för mig

 5. Ja Pizza och cola är nog många som tror de ska äta, men ah då vet man det =d, Nu dricker ju inte jag alkohol, men ka tipsa andra

 6. Hade ingen aning om att sex var bra dagen efter när man är bakis, jag brukar vara den som ligger i soffan och tar snabbmat. När jag och om jag är bakfull 🙂

 7. Låter som ni hade en lyckad kväll och att du är insatt i detta med baksmällan. Visst det är inget kul att må som man har blivit påkörd men som du själv nämner så har man sig själv att skylla

 8. Bra tips!
  Jag måste säja att jag väldigt sällan är bakfull numera. Dricker ca 2 glas vin per dag, så sprider ut det över hela veckan. Fördelen att bo i Spanien och att vara pensionär,hi,hi!
  Ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *