Bikini Martini en somrig fredags drink

Fredags drinken Bikini Martini kanske inte speglar vädret just nu, men den andas sommar och soliga dagar. Och det är ju det som vi verkligen vill ha just nu. I veckan har vädret i Malmö varit precis lika nyckfullt som jag tror den varit i övriga Sverige också. Ömsom regn och ömsom sol och dessutom si så där 14 grader. Brrrrr!

Bikini Martini en somrig drink i glas med guldparaply
Bikini Martini

Hoppas nu att det blir en aning varmare till nästa fredag då vi har midsommarafton. Nästa vecka tänkte jag således köra en torsdags drink istället för på fredagen. Även den ska smaka sommar och svalkar oss rejält.

Bikini Martini

4 cl Vodka

2 cl Malibu

2 cl Ananasjuice

1 cl Grenadin

2 cl Spite

IS

Skaka Vodka, Malibu, juice och grenadin kall i en shaker, häll upp i ett is fyllt glas, typ Whiskyglas. Toppa därefter med sprite och rör om försiktigt. Dekorera valfritt.

Drinken Bikini Martini
En somrig liten drink

Bikini Martini är en supergod sommar drink med smak av både kokos och ananas. Den är inte för söt och är dessutom riktigt läskande med sin touch av Sprite eller liknande läsk.

Denna vecka har det äntligen varit fokus på vår Friggebod då den kom sent i tisdagskväll. Det blev ett fasligt sjå att få ner den till vår trädgård då de inte kunde transportera ner den i ett stycke. Men med lite bärhjälp fick vi precis ner den under en presenning lagom till regnet kom. Sambon och min bror har börjat bygget så att den är på god väg att stå färdigbyggd och snart är det ”bara” målning och inredning kvar, woohoo.

Stort paket som levereras med en truck
Ett stort paket med mååååånga delar att bära ner.

Nästa vecka blir det full fokus på midsommar, vilket är tänkt att firas just ute i vår koloniträdgård. Det ska bli mat, dryck, lekar, sång, dans och eventuellt bad. Det kommer bli en trevlig fredag, den där midsommarafton. Det är jag säker på.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

7 reaktioner till “Bikini Martini en somrig fredags drink”

 1. Alltså, den där drinken låter som något för mig! Bacardi Razz, Passoa och Sprite var en favorit hos mig back in the days och det är ju lite samma känsla över den här Bikini-varianten 🙂

  Håller verkligen tummarna att midsommar blir åtminstone hyfsat väder så att man inte behöver sitta inomhus och kolla ut på regn och rusk. Det hör ju till att vara utomhus och käka jordgubbstårta liksom!

  1. Tack för din fredags drink 🍹😊. Låter god.
   Ja, nu är jag trött på regnet. Vill ha 23 grader & sol 😊NU. Men det kommer väl så vi storknar.
   Kul med friggeboden. Den ska bli kul att se när den är klar.

   Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 2. Ja, det är bara att hoppas på bra väder till midsommar.
  Den drinken ser god ut och viktigast för mig, ingen citrusfrukt i den. De flesta drinkar innehåller citrus som jag inte tål. Har vissa ingredienser hemma och har skrivit upp de andra på min inköpslista.
  Tack för tipset och trevlig helg!

 3. Det där vädret alltså. Vad händer? Vissa dagar har det känts som höst till och med. Undrar om vi får någon mer sommar i år eller om det vi hade var allt. Den drinken lät ju galet god tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *