Bröllopsmässa en inspirationsdag

Det börjar dra ihop sig till bröllop och idag var jag, sambons dotter, min toastmadame kompis och brudtärnorna på bröllopsmässa i Malmö. En dag för att hämta inspiration för den kommande stora dagen.

Mr & Mrs skylt på bröllopsmässa
Bride morgonrock på bröllopsmässa
Vackra romantiska dekorationer med hjälp av en konstgjord ros och pärlor
Romantiska dekorationer

Bröllopsmässa för inspiration

Det ska fixas med ringar, kläder, mat, dekorationer, foto, blommor, musik, fest. Helt enkelt så är det därmed en massa saker som ska bockas av på bröllopslistan. Idag fick vi ett par timmar på dagens bröllopsmässa för att få en hel del inspiration, tips och dessutom en massa goda smakprov.

Sweets on the Streets våffelvagn
Sweets on the Streets våffelvagn
Våfflor

Vi testade våfflor i den söta lilla våffelvagnen från Sweet on the streets som man kan hyra till sitt bröllop. Våfflorna var riktigt fluffiga och goda, vilken dröm att ha den vagnen på bröllopet. Liksom Augustaglass med sin charmiga glassvagn och goda glass som även den var att hyra till bröllop.

Augustaglass glassvagn på dagens bröllopsmässa
Charmig glassvagn från Augustaglass

Dukning, champagnefontän och partyfeeling

Vi fick många tips om selfiecams som är en riktig festhöjare. Ljus, ljud, dj:s, stråkorkestrar, allt från klassiskt till häftiga disco. Och så hamnade vi dessutom i baren hos Hamilton / Frisk där det riktigt rök om champagnefontänen med hjälp av torris. Superhäftigt tycker jag och såklart fick jag lite tips i baren. Vem vill dessutom inte ha en champagnefontän på festen?

Rykande Champagnefontän med hjälp av torris.
Rykande Champagnefontän med hjälp av torris.

Eftersom borden ska dukas fint är det alltid roligt med lite inspiration för den stora dagen. Flera olika uppdukade bord fanns det runt omkring på dagens bröllopsmässa. Ska det vara romantisk, lantligt, enkelt eller däremot överdådigt…ja det är mycket att tänka på.

Lantlig touch på dukningen
Lantlig touch på dukningen
Romantisk dukning
Romantisk dukning
Överdådig dukning
Överdådig dukning

Tårtan en höjdpunkt på den stora dagen

Såklart så ska det dessutom bjudas på bröllopstårta och den kan ju vara alldeles förförande tjusig eller helt enkelt galet rolig. Inspirationen flödade på mässan och vi försökte verkligen ta in allt. Eftersom det verkligen är en speciell dag fylld med romantik.

En vacker bröllopstårta
En vacker bröllopstårta
En bröllopsmässa med lite galet roliga ideer som en galen bröllopstårta
Härligt galen bröllopstårta
Vackra cupcakes på fat
Vackra cupcakes på fat

Dagen fylldes på med roliga tips, goda smakprov och trevliga goodiebags. Vi har tävlat om allt möjligt och dessutom haft en riktigt fantastisk dag. Snart är det dags för oss toastmadames att träffas och forma vårt uppdrag för en lyckad hjälpande hand på brudparets dag. Men mer om det lite längre fram.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

13 reaktioner till “Bröllopsmässa en inspirationsdag”

 1. Åh vad roligt att gå på en bröllopsmässa! Kan tänka mig att det verkligen var inspirerande, det är ju verkligen en stor industri med bröllop och det finns minst sagt hela spannet från små och enkla till stora och överdådiga.

  1. Man kan verkligen göra sitt bröllop så himla dyrt om man ska ha allt som skulle vara magiskt för den stora dagen. Det finns så många saker som man kan ordna med om budgeten är hur stor som helst. Jätteroligt att i allafall gått på en sådan mässa för att se hur den världen är.
   Kram Kajsa

 2. spännande att gå på bröllopsmässa och titta, det såg ut som ni fick se en hel del, sj har jag inte varit på en sådan någon gång men det såg inte helt ointressant ut

  1. Det var roligt samtidigt som det var lite krävande. De är lite som försäljarna utomlands, då de gärna försöker få en att lyssna överallt
   kram kajsa

 3. Men så roligt att få gå på bröllopsmässa. Finns så mycket att göra. Jag försöker övertala min man att förnya våra löften. vi skulle gjort det efter tio år, men då kom ett litet virus i vägen. För visst skadar det inte med lite fest?

 4. Å vad roligt med bröllop!! Älskar den typen av förberedelser! Älskar ju temafester och detta är ju festernas fest liksom 🙂

  Mitt absolut bästa tips när det kommer till bröllop är att fota alla gästerna! Vi hade en inhyrd fotograf och när gästerna samlades i lokalen och väntade in oss fotograferade han alla parvis (eller kompisvis osv) under tiden. Det blev superfina bilder på alla gäster som vi både använde till vår fotobok och så skickade vi ut bilderna i tackkorten så att alla fick sin egen bild också. Inte alltid man hamnar på foto annars och var ju kul att få en bild när man var uppklädd och allt.

  Och så roligt och ärofyllt att få vara toastmadame! Nervöst men kul! Hoppas att ni hittar en röd tråd att bygga upp kvällen kring.
  Kram & lycka till!

  1. Gjorde det själv när jag var bröllopsfotograf hos ett par kompisar, det är så uppskattat. Hade bara glömt bort det lite, så tack för tipset, jättebra!!
   Lite svettigt, men ärofyllt att få vara toastmadame. Tur dessutom att jag har en tjej till vid min sida, så man slipper ha hela ansvaret.
   Kram Kajsa

 5. Jag var på två sådana mässor för 100 år sedan innan jag och en av mina bästa vänner då skulle gifta oss. En sak som jag ff tycker är att visst kan tårtan vara superläcker men den måste gå äta och vara god.

  Skulle gärna gått på den mässan igen

  1. Det var en trevlig mässa med massa av intryck. men jovisst en tårta ska inte bara vara snygg utan ätbar också
   Kram Kajsa

 6. Äntligen kom jag in på er blogg 😓.
  Så skoj med bröllop och spännande att få hålla i det med. Lycka till.
  Kram Carin

  1. Tror vi hade lite problem ett slag på bloggen. Alla dessa plugins som man ska hålla reda på. Hoppas nu att den ska fungera smärtfritt.
   Jätte roligt och spännande med bröllop. Det ska bli så skoj
   Kram Kajsa

 7. Vad kul att gå på bröllopsmässa kan tänka mig att man verkligen får massor av inspiration och tips. Förstår att ni ser fram emot att börja planera. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *