Bulgarisk Korvgryta och möbelfix

Var och besökte dottern ikväll för att hon skulle få hem nya möbler till den nya lägenheten. Då passade jag på att laga mat till oss alla, en rätt jag egentligen redan bjudit er på men bjuder på igen. Bulgarisk korvgryta är enkel att tillaga och så smakar den dessutom så himla gott.

Snabblagad middag med Bulgarisk korvgryta
Bulgarisk korvgryta med Paprika

Livet kan ju ibland verkligen krångla till det för sig och så var det för dottern en torsdag i Augusti. Hon kom hem efter jobb för att möta att hela huset stod i lågor. Det blev början till flera kaotiska veckor med ovisshet, ”hemlöshet” och utan några ägodelar. Nu blev hela denna tragiska historia till ett ganska bra slut trots allt.

Hennes lägenhet blev rök och vattenskadad men vi kunde nästan rädda alla kläder genom många maskiner tvätt. Många saker kunde räddas även om mycket fick kasseras. Dottern fick bo hos sin moster under tiden tills hyresgästförening ordnade ett nytt permanent boende till henne. Men även när det skedde så hade hon inte några möbler att ställa in. Nu ett par månader senare så har hon snart ett komplett hem och livet börjat återgå till det normala igen. Även om en massa känslor däremot fortfarande virvlar runt i huvudet på henne.

Ingredienserna till korvgryta

Bulgarisk Korvgryta

1 Falukorv

2 Gul lök

1,5 Dl Ajvar

1,5 dl Vatten

1 Msk Smör

1 Tsk Vetemjöl

En styck Köttbuljongtärning

1 krm Cayennepeppar

2 Dl Matlagningsyoghurt

Skiva korven i strimlor och hacka löken, fräs därefter ihop en stund. Strö över mjöl och rör om och tillsätt därefter de övriga ingredienserna. Låt koka ihop i cirka 10 minuter. Servera med ris.

Idag fick jag äran att stå i hennes lilla kök och laga mat medan jag hörde hur det borrades och skruvades. Kan säga från två byggare Bob så hördes det en hel del svordomar under kvällen.

Korv och lök i stekpanna

Avslutningsvis samlades vi i den nyasoffan där vi åt en fantastisk korvgryta under en massa fnitter och prat. Det här är livet och det är nu vi väljer att leva det på bästa möjliga sätt. Och tänk allt blev ju faktiskt bra till slut.

Bulgarisk korvgryta

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

5 reaktioner till “Bulgarisk Korvgryta och möbelfix”

  1. Men vilken mardröm att komma hem till att ens bostad brinner! Skönt att hon har fått ett nytt boende som hon börjar komma till rätta i. Och korvgrytan ser riktigt god ut!

  2. Men fy bubblan vad hemskt!!! Tänker ibland på det där med att förlora allt man har – vad jag tror skulle vara jobbigast osv när det kommer till det materiella. Men jag tror inte att det går att föreställa sig…
    Mysigt med korvgryta och fix! Hoppas att dottern kommer att trivas bra i sin nya lägenhet!

  3. Men vad hemskt. Tänk om man kom hem och hela ens hem har brunnit upp. Fasanfullt. Tur det börjar vända och att livet börjar återgå till det normala igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *