Chaffles ett läckert mellanmål

Chaffles som är en galen trend genom sociala medier i USA, har även hittat hit. Ett enkel mellanmål som är enkel, går snabbt och smakar dessutom så fantastiskt gott.

Chaffles
Chaffles

Ibland tar det lite tid innan man testar något nytt, men när jag väl gjorde det så ångrade jag inte en sekund. Frågade sambon om han ville testa Chaffles, men han var proppmätt. Han missade något….tycker jag!

Grundrecept

4 Dl Ost

4 Ägg

Matigare Chaffles

4 Dl Ost

4 Ägg

3 Msk Mandelmjöl eller rismjöl

1,5 Tsk Bakpulver

Rör ihop alla ingredienser och tillaga därefter i våffeljärn. Bäst är om man har ett Belgiskt våffeljärn, men funkar även i vanligt där de blir lite plattare.

Smidigt att tillaga i våffeljärn
Smidigt att tillaga i våffeljärn
pålägg
Fyll med gott pålägg

När de är klara är det bara att fylla dem med något gott. Jag tog och bredde dem tunt med majonnäs. Sedan fick de en fyllning av rucola, salami, tomat och purjolök. Jag gjorde mina ganska små, men det är ju en smaksak.

Att hoppa på en social trend

Att hoppa på en social trend är ju inte alltid så lyckat och dagligen poppar det upp i våra flöden. Denna trend var för mig dock väldigt lyckad och det kommer absolut bli fler Chaffles hemma hos oss. Jag måste ju låta sambon också få smaka dem.

Ta en tugga av din Chaffles och njut
Ta en tugga av din Chaffles och njut

Har ni testat?

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

4 reaktioner till “Chaffles ett läckert mellanmål”

  1. Gott mellis. Å man kan variera så mycket vad man vill ha i mellan. Ibland är sociala medier bra 🙂.
    Nej. Inte testat.

    Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  2. Detta har jag tydligen helt missat! Men det låter spännande och gott! Vissa trender låter gott men det blir ändå inte av att jag testar. Den där TikTok-pastan med fetaost och tomater tex. Säkert pga att dottern varken gillar det ena eller andra. Men ska kanske testa en dag när hon inte äter hemma 🙂

  3. Detta har jag tydligen helt missat! Men det låter spännande och gott! Vissa trender låter gott men det blir ändå inte av att jag testar. Den där TikTok-pastan med fetaost och tomater tex. Säkert pga att dottern varken gillar det ena eller andra. Men ska kanske testa en dag när hon inte äter hemma 🙂

    Verkade råka dubbeltrycka så vet inte om min första kommentar kom fram…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *