Chili Con Carne på menyn

Jag vill ha Chili Con Carne ropade sambon, fastän det är tisdag och fisk på menyn. Ja, då får det väl bli så!

Chili och tomat till Chili con carne

Chili Con Carne är ju enkelt att tillaga, så det är ganska tacksamt så här mitt i veckan när man dessutom vill att det ska gå snabbt. Jag känner mig ganska slut i huvudet efter jobbet, så enkelt och snabbt är bara ett stort plus. Vi äter vår chili Con Carne endast med en bit bröd och hoppar över det kokta riset till. Vi försöker undvika ris, pasta och potatis då och då för att inte äta så mycket kolhydrater.  

Köttfärssås på en träslev

Att göra Chili Con Carne är ju lite som att göra en köttfärssås, fast med lite mer ingredienser och en lite hetare variant. Vi fick dessutom även användning av vår egenodlade chili och det känns ju riktigt trevligt.

Här hemma gör vi den lite på måfå och så har vi den hemliga ingrediensen i också. Pssst…Jag viskar så att alla inte hör, men den hemliga ingrediensen är en liten dutt kanel med i kryddningen.

Chili Con Carne

4 personer

500 Gram Malen färs

1-2 Gula lökar, hackade

1 Chili hackad

1 Burk Krossade tomater

Chilisås & ev. schirasasås

Köttbuljongtärning

Salt, peppar, kanel och cayennepeppar

1 Burk Majs

1 Burk Vita bönor (eller mixade bönor)

Persilja

Fräs lök och chili i smör eller olja och tillsätt därefter färsen. bryn tills allt fått färg. Tillsätt krossade tomater, chilisås, buljong, majs och kryddorna. låt koka ihop cirka 30 minuter. Tillsätt de vita bönorna och låt koka med de sista 5 minuterna. Klipp över persilja.

Jag äter dessutom min Chili gärna med en klick Crème Fraiche medan sambon hoppar gärna över det. Ett gott bröd till och en sallad passar perfekt till och med lite ris så blir hela måltiden komplett.

Chili con carne till middag vid ett uppdukat bord

Ikväll lagar vi svampsoppa eller Kasslergryta för jag har inte riktigt bestämt mig än vad det kommer att bli. Har tagit fram en bit kassler, men även svampen finns redo i kylen. Oavsett så blir det någon form av middag framdukat hemma hos oss ikväll i alla fall.

Ha en superfin dag!

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

13 reaktioner till “Chili Con Carne på menyn”

 1. Tycker att det kan vara riktigt, gott! Tyvärr håller barnen inte med mig… Detta är en rätt som min pappa ofta lagade när jag var liten, minns fortfarande hur jag fick vara med och hjälpa till! Vi åt också alltid med bara bröd, färskt franskbröd – vi hade aldrig ris eller så.
  Här blev det lax för mig ikväll, medan barnen käkade panerad fisk (medan maken är på resande fot).

 2. Så gott, Längesen jag åt det faktiskt, men blev allt lite sugen. Fint ni dukat också. Måste verkligen skärpa till mig känner jag.

 3. Chili con carne är verkligen gott. Vi brukar ha creme fraiche och nachochips till, men det går lika bra med en bit bröd tycker jag.

 4. Yes vad gott med Chili. Det var ju inte igår som jag åt det. Men tyvärr så äter inte dottern det alls så jag får nog laga det till mig och grabbarna i så fall. Ha en toppen torsdag

 5. Chili Con Carne kan jag verkligen längta efter nån gång emellanåt. Gärna het och väldans kul förstås med egenodlad hetta. En ”gnutta hemlighet” åker i nästa gång. Tänk bara på att inte viska så högt. 😉 Tack för tips.
  Ha det gott Kajsa!
  Kram Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *