Dags att planera inför Nyårsafton

Jisses, snart har ett helt år gått! Kan ni fatta??

Nåväl, vad är en bal på slottet, det är nu hög tid att planera inför nyårsafton. I år ska vi bloggerskor inte fira ihop utan på vars sitt håll. Så nu är det hög tid för oss att planera dukning och den magiska menyn som ska hjälpa oss att avsluta året med stil.

Tre Bubblande guldriga champangeflaskor som dekoration - att planera inför nyårsafton
Tre Bubblande guldriga champangeflaskor som dekoration

Att planera inför Nyårsafton – Dukningen

Dukningen tycker jag är en viktig del, då man vill ha det extra festligt. Vi kommer köra på de vanligaste färgerna inför årets sista dag med svart, guld och silver. Hur egentligen slutdukningen kommer att bli, det vet jag inte riktigt än, men jag har en vision . Jag kan däremot ge er två enkla tips på något man kan göra själva – tomtebloss – kort och en sprakande dekoration till servetten. Det blir fint att ha på det dukade bord när gästerna anländer.

Duka vackert på nyårsafton med en egen nyårsdekoration med hjälp av grillpinne och glittergirlang
Nyårsdekoration som sprakar
Nyårsdekoration med tomtebloss
Tomtebloss och en nyårshälsning är lätt att fixa till

Servettvikning tycker jag dessutom är kul och jag går här i valet och kvalet om vi ska köra med linneservetter eller pappersservetter. En snygg vikning är att gör en påfågel som hänger utöver glaset, den känns ju precis lagom lyxig och är dessutom inte svår att få till. Här kommer även fyra fina servettvikningar perfekta till er dukning.

Servettvikning till en påfågel

Vad bjuds det på till Nyårsafton

Maten den ska ju också planeras inför nyårsafton. Min tanke är att det ska bli en välkomstdrink med tilltugg, det är mysigt att starta med. Tror dessutom att vi kör på något enkelt och trevligt. Här har ni flera goda tips på aptitretare att starta med.

Bubbel och tilltugg som aptitretare
Kvällen startade vi med bubbel och tilltugg

Det kommer att bli förrätt, huvudrätt och såklart ett sött avslut. Vi har lite specialkost att ta hänsyn till, så det blir att kolla igenom vad som ska serveras rakt igenom. Men här får ni några goda tips på förrätt (jordärtskockasoppa), huvudrätt (Surf n Turf) och dessert (Chokladfondant), värdiga en nyårsafton. Kan även tipsa om ett trevligt budgettips inför nyårsafton.

Jordärtskockasoppa - att planera inför nyårsafton
Jordärtskockasoppa med knapperstekt choritzo
Hummer på menyn idag och glas med rödvin till
Hummer till nyår
Chokladfondant - att planera inför nyårsafton
Lånad bild från Ica då nattsuddet gjorde inga bilder på efterrätten

Champagnen blir den finare i början och den mindre fina i slutet, då man har kommit en bit in på aftonen så att säga. Bra Champagne tips får ni här.

Ett glas med gyllende champagne från Tittigner
Pärlande bubblor hos Tattigner

Avslutar med ett citat när Dom Perignon smakade champagne för första gången – ”Come quickly, I am tasting the stars”

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

10 reaktioner till “Dags att planera inför Nyårsafton”

 1. Oj vad festligt det låter. Jag brukar också duka extra festligt till nyår men detta året är det intr vi som håller i det. Vi ska vara hos min mamma så vi får se hur dukningen blir 😁

 2. Så mycket gott ni har. Vi kommer äta rådjurssadel men har inte bestämt för och efterrätt. Jag vill nog ha skaldjur till förrätt. och någon enkel dessert.

 3. Vi ska fira i fjällen så då blir det lite mer spartanskt än om det firas på hemmaplan. Har inte riktigt samma utbud att välja på när det gäller servering tex 🙂 Men gör det bästa av situationen och har packat ner lite bra att ha 🙂
  Var sugen på jordärtskockssoppa till förrätt men det blir scampi istället. Sedan blir det ankbröst till huvudrätt och nutellasemifreddo till dessert hade jag tänkt.
  Gott slut på det här året till er!

 4. Så fint och gott!
  Här blir det en lugn nyårsafton med en vän.
  Förrätt lax och räkor, varmrätt revbensspjäll och efterrätt olika ost och godsaker. Champagne blir det också och rött vin till huvudrätten.
  Lite vacker dukning med handmålat porslin, målat av min mor och kristallglas.
  Gott nytt år!

 5. Du är så duktig som kommer med tips och efterrätten ser verkligen supergod ut. Jag älskar choklad 🙂

 6. Riktigt bra tips. Får komma ihåg detta, när vi ska ha någon finare middag någongång.
  Vi firade nyår med våra kompisar, den här gången var våra tjejer med och bestämde rätterna. Vi brukar laga maten ihop när alla är på plats, så det är trevligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *