En 50 års fest och festplanering på G

Nu är hög tid för mig att börja med min festplanering på allvar. Tro att jag har längtat!! Det har också orsakat ett stort break på bloggen…jag är så på med planeringen redan nu. Restriktionerna släppte och vi hoppas dessutom att det fortsätter på samma väg framåt, eller hur!! Lokaler för både fest och brunch är bokade, så nu kan jag äntligen börja planera min 50 års fest!

Fantastiskt vackra glas i en korg
otroligt vackra champagneglas

Checklistan för min 50 års fest bockas av

Lokal – check på den! Så skönt att få bokat lokal, det var den stora biten att få på plats. För hemma är det för trångt och i lokalen på gården får man vara fram till 23:00 och musiken dödstyst, det känns inte ok för en fest. Nä, då vill man kunna slå klackarna i taket!

Save the date/ Inbjudan – jag sände först ut till alla en Save the date, vilket funkar både för större fester och bröllop. En notis om ett datum, så att gästerna håller koll. Denna behöver ju gästerna inte svara på, utan först när den riktiga inbjudan kommer ut. Inbjudan har jag skickat i veckan så de har tid för att fixa outfiten. Redan nu känner jag mig upprymd! Jag kör Facebooks skapa evenemang och sänder ut, så enkelt och smart. De som inte har facebook, sänder jag ett mail till. Fastän ett riktigt inbjudningskort egentligen hade varit roligare. Men gästlistan är ganska klar och jag börjar få en uppfattning vem som kommer. December är dessutom en svår månad där jag konkurrerar med många julfester runt omkring…

Disco skylt påG till min 50 års fest
Disco skylt på gång

Temat är helt uttänkt. Glittriga, pulserande Studio 54 disco i 70 tals anda. Jäklar vad det ska svängas på de lurviga. Gulddressen, den är dessutom klar och väntar på mig.

Lokalen måste ju se cool ut

Dekorationen av lokalen och borden börjar utformas och inköpslistan ska skrivas ner. Det blir engångsartiklar, då lokalen inte har något porslin att låna. Det känns ganska smidigt och lätt. Tänkte köra silverbestick i plast för att lyxa till det lite. Råkade faktiskt av misstag klicka hem ballonger för över 400 kr, så den biten är ju klar. Nu är det bara vem ska blåsa upp dem??

Riddarrustning med ballonger
Välkommen på fest

Mat och dryck till festfolket

Maten spånar vi på, ska jag köra hemlagat, buffé eller catering? Här spelar dessutom budgeten en stor roll, hur mycket får maten kosta….så många frågor!! Har ni något bra recept på mat till många?

Att beräkna buffémat till en fest

Ett Kycklingbröst skuren i tunna skivor räcker till 3 personer

Kött cirka 50-75 gram per person om det är i skivor, är det helt kött 100 gram per person vid buffémat eller 150 gram om det är middag.

Fisk beräknar man 75 gram per person

Räkor utan skal 50 gram per person

Paj 8-10 bitar per paj

Tomater beräknar man en halv per person

Potatissallad cirka 125 gram per person

Pastasallad 100 gram per person

Drycken ska inhandlas och vi kör nu finlir med vad som kommer att serveras till välkomstdrink, maten och festen. Boxvin är ju ganska smidigt när det blir mycket folk och bubbel är ett självklart val att starta med. Vi har ju dessutom ganska nära till Tyskland, så det blir nog en tur ner dit snart. Men hur mycket ska man köpa??

Flestplanering kan innehålla vad som ska drickas t.ex välkomstdrink
Bubblande fördrink, oemotståndligt gott!

Beräkna dryck till festen

Champagne som välkomstdrink räknar de 7 glas per flaska, men 5 glas är bättre att räkna det som, så har man en liten marginal.

Öl eller Cider till maten 2 flaskor per person

Vin 2 glas vin eller en halv flaska per person. En box rött  räcker till cirka 22 glas och vitt till cirka 25 glas. En flaska rött räcker till cirka 5-6 glas och vitt till 6-7 glas

Avec till kaffet räknas som ett glas 4 cl per person, så en flaska räcker till cirka 17 glas.

Och så var det dessutom det där med bordsplacering för att mixa gästerna. Har ni något roligt bordsplaceringstips?

Underhållning för kvällen

Musiklistan är skapad på Spotify och är dessutom klar. Vilket tryck det kommer att bli! Låtarna går i 70 tals anda, fast lite mer moderna och roligare. Jag vill ju att det ska bli bra fart på dansgolvet under kvällen.

En enkel lek på festen gillar jag så nu klurar jag på ett Quiz ? Har ni andra lektips??Ös på med era roligaste festlekar för många!!

Var på en 50 års fest för ett par år sedan där vissa deltagare fick en hemlig sak som de skulle göra under festen. T.ex min var att visa hur vig jag var för personer jag inte kände, sambon fick att säga under maten…gud vad hungrig jag är! Var 30:e minut. Gissa om han fick mycket mat!! Eller väninnan som skulle sjunga ” Fyra bugg och en Coca Cola” varje gång någon sa skål. Hur många gånger tror ni vi sa skål när vi listat ut det??!!

Champagnekylare med flaskor på en bardisk

Och till slutet av festen…ska det vara en fiskedamm eller inte?

Ja frågorna är många och planeringen är dessutom på toppfart. Tur att det är två månader kvar så än är jag inte ett dugg stressad. Vill bara ha alla bitar på plats till en hejdundrades 50 års fest.

Kram Kajsa

Här finns en bra checklista till festen!!

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

9 reaktioner till “En 50 års fest och festplanering på G”

 1. Vad roligt att planera en fest, sånt gillar jag. Min sambo fyller 40 nästa år men tror inte det blir så stort, kanske nåt med närmaste familjen iomed att vi gifter oss strax efter .

 2. Låter som du har rätt bra koll på din fest.
  Men det är mycket att tänka på när det är storparty på G.
  Hoppas du hittar frivilliga som vill hjälpa till och blåsa upp alla ballongerna.
  Lycka till.
  Kram Carin

 3. Åh vad roligt med lite fest. Vi behöver glitter och glamour nu efter att ha varit smått isolerade i 1,5 är. Då min man fyllde 50 hade vi ett quiz med frågor från varje årtionde. Det var samma frågor typ, Så det blev 25 stycken. Nu kommer jag inte exakt ihåg, men vi hade typ artist, låt, film årtal och en till. Vid spelade musik till varje fråga för det var grunden till allt. Låter det rörigt? Det blev så uppskattad så en använde den på sin personalfest.

 4. Å vad härligt! Själv är jag mitt uppe i planerandet av min 45-årsfest – ju också i december 🙂

  Har velat fram och tillbaka men nu äntligen bestämt vart vi ska vara och vilka jag ska bjuda. Har gjort inbjudningskort som jag printade igår och nu ska bara kuverten adresseras. Ville skicka med riktig post för en gångs skull då man så sällan får rolig post i lådan.

  Musik är bokad, fast en playlist ska också göras förstås. Har inte heller bestämt hur jag ska göra med maten. Vill nog eg ha någon typ av catering för jag vill inte att någon ska behöva stå med maten och hålla i de trådarna. Och jag vill inte ha en regelrätt 3-rätterssittning. Det hade jag när jag fyllde 40, med servering vid borden. Då var det tema gala, denna gången vill ja ha det mer lättsamt.

  Hojta till om du får några kul lekidéer. Den med olika uppdrag är ju faktiskt ganska kul! Ditt quiz skulle ju kunna vara frågor blandat om dig och om 70-talet. Älskar att planera fest!

 5. Jag fyllde de berömda åren mitt under pandemin och när jag var igång att separera så det blev lugnt som bara den. Studio 54 där hade jag velat vara med på riktigt när det begav sig. Härligt tema tycker jag.

 6. Vad trevligt att ha något roligt att se fram emot!
  Ja, det har varit länge mellan festerna de senaste två åren, men nu börjar det släppa loss.
  Även om det är mycket att göra för att planera en fest, så är det roligt att göra.
  Önskar dig en fin lördag!

 7. Vad festligt! Känns fantastiskt nu man kan börja ställa till med festligheter och gå på konsert igen. Äntligen!
  Stort grattis i för- eller efterhand….vet ju inte när du fyller år. Ser fram emot mer läsning om ditt partaj 🙂
  Må gott! Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *