En detektivhistoria börjar bäst på Tales & Table

En detektivhistoria börjar bäst på Tales & Table. En ”viktoriansk” restaurang som ligger lite dolt i det gamla kvarteret St. Gertrud i Malmö. St. Gertrud för övrigt är en charmig oas fylld med byggnader från olika tidsepoker från medeltiden till nutid. Att gå runt där ger en bra bild hur det har sett ut i Malmö sedan begynnelse från 1200 talet. Men nu var det ju där vår detektivhistoria började en lördag eftermiddag på Tales & Table, som ni ska få höra om nu.

Välkomna till Tales & Table
Välkomna till Tales & Table

22 glada arbetskamrater från tre olika kontor hade samlats över helgen för vår årliga kick off här nere i Malmö. Själv var jag bara med två av tre dagar, men det var ju dessutom också den roligaste dagen att vara med på. Det var konferens, lunch och boule som avlöpte under första delen av dagen. Sedan var det även dags för att leka detektiv. Jag luskade såklart rätt på vilket som var mitt lag och försåg oss med detektivmössor, pipor, förstoringsglas och en skarpladdad pistol.

Detektivhattar, förstoringsglas, öl, bang, pipor på ett bord
Det är viktigt med vätske pauser när man är dektektiv
Redo som detektiv
Redo som detektiv
Hemmingway Mistress cocktail på Tales & Table
Hemmingway Mistress cocktail på Tales & Table

Jag kan lova att vi blev det bäst klädda laget för kvällens event. Vi startade det hela i den mysiga 1800 tals restaurangen Tales & Table med lite fördricka och genomgång över hur kvällen upplägg såg ut. Under tiden som jag satt och väntade på vår tur sippade jag på en Hemmingways Mistress cocktail. Stämningen var på topp och det var snart dags för oss att ge oss ut på en rafflande juvel jakt.

Tidningsbudet hos Sherlocked
Tidningsbudet

Juveljakt på Baker Street

Tidningsbudet Pip släppte in oss för att gå på juveljakt i Mrs Hudsons lägenhet medan husfrun låg och sov. Galna Mrs Hudson som sover med ett hagelgevär i sängen och den dessutom nitiska husmästeren Parker ville man verkligen hålla sig undan för. Här på Baker Street var det nu dags för en juveljakt. Med kluriga gåtor och finurliga gömstället….hur mycket skulle vi klara av att få med oss?

Metodiskt kämpade vi oss igenom spelet och gnuggade geniknölarna rejält. En timme senare kändes det som vi endast varit i gång i 20 minuter och man skulle gärna vilja få ännu mer tid på sig. För vissa gåtor som man inte fick löst var så frustrerande!! Efter den rafflande timmen så landande vi rätt in i ett 1800 tals vardagsrum. Rummet var fullt med vackra detaljer och en mysig liten speakeasy bar. Här fick vi slå oss ner, sippa på ett glas vin och invänta resultatet. Mån tro att det var spännande. Vårt lag hamnade på en andra plats, dessutom snöpligt nära första.

Speakeasy bar med oliver och gelehallon
En paus i Speakeasy baren

Middag och drinkar på Tales & Table

Efter resultat, grattis rop till vinnarlaget så var det dags att åter gå tillbaka till den mysiga restaurangen Tales & Tables. Vi fick slå oss ner till bords och börja med en liten sallad som förrätt. På bordet dukades det därefter fram stora brickor med flatbreads bakad på surdeg i tre olika smaker. Det var Mrs Margeritha med tomatsås och ost, The Priest med Örter, vitlök och två olika sorters ost och en Miss Bianca med Crème Fraiche, potatischips och ost. Ovanför varje bröd hängde det prosciutto och salami och under fanns det tepanade, vitlöksdressing, rostad paprika – chilicrème och rotfruktschips.

Flatbread med hängde skinka och salami
Flatbread

En sax hängde på varje ställning så man kunde klippa sig en bit av de goda fluffiga bröden och skinkan. Därefter tog man det tillbehör som passade bäst till som fanns i skålarna under brickan. Ett jättemysigt och dessutom gott sätt att äta ”pizza” på. Det blev såklart en snackis runt borden om smaker, vilken som var godast och vilket tillbehör som passade klockrent till.

En mysig Interiör hos Tales & Table
Interiör hos Tales & Table
Tales & Table Malmö
Räv som lurpassar i fönstret

Efter maten så satt vi kvar en stund i denna mysiga restaurang där de spelade mjuka jazziga toner, skratten klingade högt och stämningen var så där härligt glatt. Jag valde att avsluta med en L’estrad Nightcap, vilken serverades i en spännande laboratorieflaska. Man skulle nästan kunna tro att det var den mytomspunna Absinten eftersom den var giftigt grön.

Lestrade Nightcap  grön Drink
Lestrade Nightcap

Jag hoppas få landa här snart igen, för här är det både gott och otroligt spännande att vara!

Om du istället vill hålle en detektivmiddag hemma, så kommer här ett förslag på en spännande dukning.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

6 reaktioner till “En detektivhistoria börjar bäst på Tales & Table”

  1. Vilken rolig konferens. Gåtor och detektivarbete som avslutas med grym mat på ett roligt ställe. Blir inte bättre än så.

  2. Va kul att åka iväg och göra lite annat än o bara vara jobbet, det är viktigt att jobbet är en plats man kan ha kul på även utanför jobbet.

  3. Men vilken rolig kick off det där var då.
    Verkligen en annorlunda men trevligt ställe ni var på med. Och en massa gott som ni åt.
    Kram Carin

  4. Men oj så kul, hade jag gärna gjort! Tycker historia är intressant & coolt att få testa 🤗 Dessutom dektitivarbete, så kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *