Exotiskt tema ger sommarkänsla i kroppen

Snart är det sommar på riktigt och vad mer kan ge en härlig sommarkänsla som ett exotiskt tema på dukningen. Sol, bambu, tropiska drinkar, snäckor, solglasögon och dessutom doften av kokosolja. Ananas, flamingo och färgglada drinkar…ja det finns mycket som ger den där rätta känslan av en exotisk sommar. Vem längtar dessutom inte riktigt mycket av sommaren nu?

Exotisk dukning med detaljer
Små roliga detaljer
Sommardukning med Exotiskt tema
Sommardukning med Exotiskt tema

Snart är det även dags för att fira midsommar och som en twist på den vanliga traditionella midsommardukningen, kan man i stället duka upp i ett exotiskt tema. I denna dukning gjorde jag små fat med blå sand som fick symbolisera hav med snäckor, färgglada ljusslingor, funkiablad som grönska, stora solglasögon, små buketter och annat som jag tyckte passade in på temat. Det blev en härligt somrig och lekfull blickpunkt mitt på bordet. Runt omkring fanns det dessutom fler små tecken av exotiska blickpunkter.  

Exotisk ram med blomgirlang runt omkring
Trevligt foto tillbehör till festen

Varje gäst fick en blomsterkrans om halsen när de kom till festen och dessutom under kvällen blev de även fotograferade i den blomsterprydda ramen. Bara den starten höjde stämningen på festen och det fotograferades dessutom flitigt i den blommiga ramen.

Servetter som passar ett exotiskt tema
Glas med en gräsknut runt foten

Med känsla av den tropiska djungeln knöt vi lite randigt prydnadsgräs runt foten på glaset och runt servetterna. Enkelt men även väldigt effektfullt. Välkomstdrinken i glaset, en exotisk solgul drink med sköna somriga smaker.

Solgul sommardrink med exotiskt tema
Solgul sommardrink

Solgul välkomstdrink med exotiskt tema

1 glas

2 Msk Ljus Rom

1 Dl Färskpressad Apelsinjuice

½ Dl Exotisk Juiceblandning, gärna med kokos

1 msk Färskpressad Limejuice

Blanda ihop och fyll på med is.

Ananas, vindruvor, kokosnötter, kiwifrukter mm. blir fina stilleben som man kan placera ut lite här och var. Gästerna får såklart även ”nalla” lite på dekorationen. För vem kan låta bli en god vindruva på vägen?

Exotisk dessert till kräftan
Sommrig fruktsallad

Den exotiska fruktsalladen är passande efter maten. Den ger oss sommar vibbar genom sina färgglada glas, exotiska frukter och så får man dessutom en skvätt bubbel i glaset. Vill man göra den alkoholfri, så tar man i stället alkoholfri cider eller Nonsecco i glaset.

Njut nu av sol, sommarkänslor och av exotiska smaker.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

13 reaktioner till “Exotiskt tema ger sommarkänsla i kroppen”

 1. såg härligt ut. Vi behöver lite mer fest i våra liv nu känner jag. Var så längesen. Behövs inte så mycket egentligen för det ska bli trevligt.

  1. Det behövs inte alls mycket för att göra mycket i slutändan. Det är trevligt att bjuda till lite och alla blir så glada.
   Kram Kajsa

  1. Tack! Det värmer. Jag gillar att försöka göra lite extra när vi bjuder hem. Det gör det så himla roligt när gästerna kommer.Kanske ni hittar hem till oss någon gång, vem vet?
   Kram Kajsa

 2. Vilka härliga fester du ordnar. Dit skulle man verkligen vilja gå på fest. Temafester är så roliga och just det exotiska skapar verkligen sommarkänsla.

 3. Roligt med lite annorlunda på midsommaren, tropiskt låter mysigt! Ja att göra lite mer av kvällen som att ta obligatoriska bilder som är roliga gör kvällen roligare 🙂

 4. Ja snart är det dags för midsommar., däremot gillar jag ej traditionella saker men kul när andra kan glädjas av det.

 5. Härligt med exotiskt tema. Ser verkligen somrigt och fint ut 🙂 Drinken testar jag gärna 🙂
  Ha en fin fortsättning på tisdagen kram

 6. Men så härliga idéer & tema du fixar! Måste ju vara otroligt uppskattat bland gästerna 😊 Är ju så kul att fixa & göra andra glada!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *