Filmtips, låt snålvattnet rinna

Nu är det vinter och lite kallare ute. Då är det skönt att krypa upp i soffan, dra på sig filten och mysa till en film. För inte kan man vara ute och skotta snö, åka pulka eller ha snöbollskrig hela dagen lång. Tänkte ge er lite filmtips som får snålvattnet att rinna, er att fnittra eller le stort, nyfikenheten stillad och dessutom ge den där feelgood känslan i kroppen.

Titta på en bra film
Titta på en bra fiilm

Mina filmtips i vinter

Jag börjar med Julie och Julia som jag redan gett tips om. Gillar man den filmen så är TV -serien Julia på HBO Max något för dig. En lättsam serie som man mår bra att se och kan stundom fnittra till. Man blir dessutom lätt hungrig varje gång. Jag blir dessutom så imponerad av vad den här storväxta, lite klumpiga dam åstadkom i sitt liv – Julia Child var verkligen en häftig tjej!

Filmtips Julie & Julia
Filmtips Julie & Julia
Julia Child
Julia Child

Chef (2014) är en film som berör passionen till mat och matlagning men även handlar om att skapa ett band till sitt barn. En charmig film där man dessutom kan bli uppretad, glad och hungrig på en gång. Det de tillagar i sin matvagn vill jag äta och jag vill dessutom stå i deras kö.

100 steg från Bombay till Paris är en charmig feelgood film om den stolta traditionella fransyskan och nykomlingen från Indien. Hur det går att ändra sitt tycke och tro trots kulturkrockar. Helen Mirren spelar sin roll ypperligt som den stolta och något snarstuckna fransyskan.

Filmtips 100 steg från Bombay till Paris
Filmtips 100 steg från Bombay till Paris

Fried green Tomatoes är nog en av mina topp 10 filmer. Kan ni hitta den, så se den.!! Den tar upp problemet med att vara i klimakteriet i nutid samtidigt som man slungas tillbaka i tiden för att följa deras resa på Whistlestop café. En charmig, rolig film där man kan även känna en massa jädrar anamma.

Ett filmtips för dig som inte är buskablyg utan tål lite småfräck humor är The sausage party något för dig men ej för barn. En tecknad ”under bältet” film som vi av en slump såg i tron om det var en helt annan film. Men som vi skrattade…den är helt galen.

Filmtips tryffeljägarna i Piemonte dokumentär
Tryffel skogens guld

Tryffel, skogens guld hittas med hundar gärna mitt i natten. I SVT Plays dokumentär Tryffeljägarna i Piemonte får man följa några väl rutinerade tryffeljägare i Piemonte. Lovar lite nördvarning på dokumentären, men man blir lite hänförd av deras galna passion.

Andra filmer att titta på är:

 • Ratatouille
 • Bränd
 • Chocolate
 • Kärlek på menyn
Popcorn och film som bio hemma

Dags att poppa popcornen och hoppa upp under filten i soffan.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

9 reaktioner till “Filmtips, låt snålvattnet rinna”

 1. Intressanta filmer du tipsar om, har faktiskt inte sett någon av dessa, vilket är konstigt för jag kollar på minst 1 film om dagen oftast. Men tack för intressanta tips, dessa ska jag spana in

 2. Tack för film tipsen 🙏🏻😊. Vi behöver lite lättsamma filmer i det som händer runt om oss nu. Filmer där vi bara följer med i handlingen & skrattar ibland 😄.
  Dem filmerna du tipsar om har jag inte jag sett. Förutom Ratatouille & kärlek på menyn. Dem filmerna är mycket bra.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 3. Saknar verkligen att titta på film! Tycker bara att det är serier överallt numera. Och jag vill se både gamla & nya filmer – det får kanske bli ett mål i februari!

 4. God fortsättning Kajsa! Hoppas året börjat bra.
  Chocolat är en av mina verkliga favoriter, så den kryper jag gärna upp i soffan till. En av de få filmer jag kan se flera gånger med lite tid emellan. Men nu får det dröja ett tag till nästa gång, så tack för nya tips.
  … å´gärna popcorn till. 🙂
  Kram Mia!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *