Fredagdrinken Dutch Courage

Vi sparkar av oss skorna, känner att fredagskvällen är här och njuter av en Dutch Courage, för nu är det Cocktail hour!

Drinken Dutch Courage
Fredagsdrinken Dutch Courage

Under pandemin menade kolumnisten Ginia Bellafante i The New York Times att cocktail hour är tillbaka och den alltid infaller kl 17.00 överallt. När hon växte upp markerade cocktail hour slutet på en hård arbetsdag men under 80-talet försvann den helt. Under pandemin kom begreppet åter med full kraft tillbaka. ”Vi behöver ritualer ” säger Ginia och speciellt när man jobbar mycket hemifrån. Man behöver en tydlig signal för när arbetsdagen är slut och fritiden tar vid.

Cocktail hour ska inte blandas ihop med Happy Hour som är något som händer på krogen. Nä, Cocktail hour är till för oss här hemma, efter en hård jobbdag. Den är till för att koppla av efter en dags hårt slit och som dessutom kan reta aptiten före middagen. Vem som kom på denna lysande idé, vet jag inte vem den är. Men oavsett så tack till dig! För den här timmen stavar vi Bon Apetit!

Hemmingway Mistress cocktail på Tales & Table

Så inför en magisk Cocktail hour på din nästa bjudning med likaså magiskt goda drinkar. Idag dricker vi Dutch Courage med sin galna kombination av ingredienser. Att gin, ägglikör, äppeljuice (eller must) tillsammans med citronjuice kan bli en riktigt fyllig och god drink.

Dutch Courage

3 Cl Gin
3 Cl Ägglikör
2,5 cl Citronjuice
9 cl Äpplejuice
Massa is

Lägg allt i en shaker, skaka kraftigt Häll upp i ett highball glas med is.

Två gula drinkar
Dutch Courage

En kul sak angående namnet på drinken är – hur mycket alkohol behövs för att få det nederländska modet / Dutch courage?
Ja det är en pågående debatt. Men troligtvis kan det ha börjat som en förolämpning mot våra nederländska vänner. Fastän det nu verkar som de flesta människor världen över behöver lite av det nederländska modet för att skapa nya bekantskaper.

Reklam för Dutch Courage
Lånad bild

Proost! ( uttalas prohst och betyder bottnar upp eller jubel)

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

6 reaktioner till “Fredagdrinken Dutch Courage”

  1. Har aldrig hört talas om Cocktail hour, jag dricker inte själv cocktails men jag tycker idén är jättebra 🙂

  2. Drinken låter spännande! Tycker coctail hour låter som en bra tradition 🙂 Här blir det inte så mycket drinkar för tillfället då jag mest är chaffis till dottern om helgerna. Det känns dock helt ok, tycker bara att det är kul att hon hittar på saker och ställer gärna upp och kör. En dag kan hon ju återgälda tjänsten tänker jag 😀

  3. Ibland hade jag velat jobba måndag till fredag och sen stänga av, men så ser inte mitt liv ut. Jobbade så en period och då var jag inte heller nöjd. Kan jag ta min tid på måndag klockan 12 istället? Det är då jag tar helg.

  4. Det lät friskt och gott! Jag gillar ju sliskiga paraplydrinkar. Helst ska det vara sol och en pool också som tillbehör 🙂

  5. Låter som en god drink 🍹😊. Inte hört talas om den eller druckit. Kul att du ger oss tips på goa drinkar 😃.
    Jag tog mig en cider Briska igår fredag efter min fredag 😊. Den var god.

    Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *