Fredagsdrinken Hugo gör entré

Äntligen fredag igen! Vädret har varit ganska nyckfullt i veckan och jag mår faktiskt lite skumt. Hoppas det inte är något på gång utan är snabbt övergående. Men eftersom det är fredag så är det äntligen dags för en härlig fredags drink igen och veckans val landar på den fräscha spritsiga Hugo. En riktigt svalkande drink i sommarvärmen.

Drinken Hugo
Drinken Hugo – svalkande god även när man rensar ogräs

Hugo

1 Glas

4 Cl Fläderlikör eller 0,25 Dl Fläderblomssaft

1 Limefrukt

4 kvistar färsk Mynta

15 cl  Prosseco eller Mousserat vin

Is

Lägg 8 Myntablad I ett relativt högt glas, tillsätt fläderlikör/saft. Stöt myntan lätt för att frigöra aromerna. Fyll därefter glaset med is och fyll upp med Prosecco eller annat mousserat vin. Rör om lätt! Garnera gärna med mynta och en limeklyfta. Dricks med sugrör. Har du ingen Fläderlikör så går det dessutom lika bra med Fläderblomssaft.

Vill du göra en helt alkoholfri Hugo, så utesluter du fläderbloms likören och ersätter det mousserade med en alkoholfri variant.

En annan god svalkande sommar drink är rosé slush. Den är dessutom inte dum den heller!

Något ätabart i solen - rosevin slush i glaset
Svalkande i värmen

Jag hoppas att kunna vara något ute i trädgården, men om måendet fortsätter så blir det nog en helg hemma i stan. Bättre vi är helt friska nästa vecka då det ska komma en friggebod, vi ska fira en 70 åring, vara lediga en dag mitt i veckan och avsluta veckan på Sweden Rock. Då har vi verkligen inte tid att vara sjuka.

Idag ska vi på jobbet fira en kollega på väg ut i pensionärslivet och då vankas det bubbel. Även om jag inte är på topp så tog jag cykeln till jobbet i morse. För ett glas måste ju funka fint, kanske till och med är som en dunder medicin. Det tror jag på!

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

10 reaktioner till “Fredagsdrinken Hugo gör entré”

  1. Å så gott! Jag älskar fläder, medan min man avskyr det – så den smaken finns sällan hemma hos oss. Men så fort vi är ute så tar jag flädercider 🙂

  2. Den drinken låter väldigt frisk och god i sommarvärmen. Hoppas att ditt mående blir bra snarast, så du kan njuta av allt roligt som händer nästa vecka.

    Kram!

  3. Fläderblom är ju en bra och passande smak när det är varmt ute så den alkoholfria ska jag absolut testa..bra recept att ha till balkongstundetns..

  4. Åh vad kul att du gör lite hff er mma drinkar :). Har aldrig hörts talas om drinken Hugo.

  5. DEt låter som du har fullt upp kommande vecka, hoppas du är frisk nu bara och inte blir sjuk. Är lite sugen på att testa denna utan likören, är inte förtjust i det 🙂

  6. Jag har också känt mig lite konstig, och tror det beror på vädret.
    Hoppas att det är samma sak för dig så att du håller dig frisk, för det låter som att du har en händelserik, rolig vecka framför dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *