Fredagsdrinken Mary Pickford

Mary Pickford, en söt sofistikerad cocktail med en liten kick, lite likt skådespelerskan som den är namngiven efter. Drinken sägs blivit skapad under 1920 talet i Cuba där det sägs att Mary Pickford spelade in en av sina stumfilmer. Dock förnekar hennes make att detta stämmer. Oavsett så skapades drinken i hennes ära och det är den jag bjuder på idag.

Två drinkar
Sofistikerad drink – Mary Pickford

Mary Pickford

4 cl Vit rom (originalet säger 6 cl, blir väldigt spritig)
6 cl Ananasjuice
1 cl Grenadin
0,5 cl Maraschinolikör
Is
Marashinokörsbär

Skaka alla ingredienser kraftigt med is, sila därefter upp i ett martiniglas. Dekorera med Marashinokörsbär.

Mary Pickford cocktail
Mary Pickford Cocktail

Mary Pickford var en av våra tidiga stumfilmskådisar i Hollywood som charmade biopubliken över hela världen med sin utstrålning, smilgropar och flickaktiga stil. Hon spelade olika rollkaraktärer men hon är mest och bäst ihågkommen som söt, oskyldig flicka, till exempel när hon var 27 år gammal spelade hon en 12-årig flicka i Pollyanna. Denna karaktär ska ha varit en stor inspiration för den svenska författaren Astrid Lindgren när hon skrev böckerna om Pippi Långstrump. På toppen av sin filmkarriär kallades hon för ”hela världens lilla fästmö” (”America’s Sweetheart”).Hon ska dessutom varit en riktigt pionjär som inte enbart skådespelade utan även producerade.

Mary Pickford

Jag blev själv opererad i handleden i tisdags, så det har dessutom varit några lugna dagar här hemma. Nu är det helg igen och jag ska till frissan för att bli lite uppfräschad i håret. Ska bli så skönt! Därefter blir det pizzakväll på Skybar med sambons dotter och svärson och. Kanske det dessutom blir ett litet försenat 85 års kalas för mamma på söndag. Då blir det en lagom helg med mycket mys.

Ha en fin start på helgen!

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

3 reaktioner till “Fredagsdrinken Mary Pickford”

 1. Jag tror att jag har lite svårt för den där körsbärslikören, men det hade ändå varit kul att testa. Skulle behöva komma ihåg alla drinktips och slänga ur mig dem nästa gång jag kommer till en bra bar 🙂
  Det låter som en härlig helg, och jag hoppas att du inte har allt för ont av handleden!

 2. Den drinken lät god 😋. Något jag kan tänka mig att beställa ute på en krog eller så.
  Tack för lite historia bakom drinken åxå. Trevligt 😊.
  Låter som operationen på handen gick bra. Hoppas att den läker fint.
  Skönt att fixa håret hos frissan. Låter som en trevlig helg.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 3. hoppas att det går bra ned handleden och läker på bra. härligt att fräscha upp sug hos frissan. Behöver jag med. Gott med drinktips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *