Fredagsdrinken White Lady eller Balalaika

Två drinkar på en fredag? Jo men vi ska denna fredag få njuta av en White Lady om vi gillar gin annars så blir det en Balalaika gjord på Vodka. Samma drink fast olika baser. Själv gillar inte jag smaken av Gin men det gör sambon. Har testat flera gånger men det är helt enkelt för beskt för min smak.

Två drinkar på gång
Fredagsdrinken på gång

Veckan har varit ganska händelserik med både roliga händelser, lugna kvällar och en bruten handled. Vi laddar därmed upp för en lugnare helg än räknat. Men först håller vi fredag och ni sippandes på en White Lady eller Balalika.

White lady eller en balalaika i glasen
White lady eller en Balalaika vilken väljer du?

White Lady/ Balalaika

4 cl Gin/ Vodka
2 Cl Contreau
1,5 cl Pressad citronsaft
1 äggvita

Häll allt i en shaker och skaka först så ett skum bildas av äggvitan. Tillsätt sedan is och skaka kall. Sila därefter upp i ett matiniglas eller champange coupe glas. Dekorera valfritt.

Jag valde en sockrad kant till mig och båda fick ett limehjul på kanten.

Drinkglas med Balalaika och sockrad kant
Sockrad kant ser stiligt ut

Helgen och tillvaron har verkligen vänts upp och ner här hemma. Jag och dottern var på skridskodisco i onsdags och efter en 20 minuters åkande smällde jag rakt ner i isen. Det resulterade i en bruten handled.

Helgen skulle vara rolig med en 55 års middag och ett 85 års kalas på söndag. Nu får vi se vad denna isprinsessa orkar med i helgen. Vad händer hemma hos er?

Kram Kajsa

Ps. Här hittar ni fler roliga drinkar: Baby YodaBetween the SheetsBloody MaryChai Spiced MuleChampagne CobblerHurricaneIbiza 43Irish CoffeeMudslidePina ColadaPornstar MartiniSnowballVanilla Silk

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

9 reaktioner till “Fredagsdrinken White Lady eller Balalaika”

 1. Men å så surt! Krya på dej och handen.
  Vi är ute med husbilen, på jobbhelg. Nu ska vi komma ikapp. Har isolerat oss totalt bara för att jobba. Så knäppa är vi 😛

 2. Men oj vad trist! Och jobbigt! Hoppas att det läker fort och att du inte har allt för ont.

  Jag gillar gin, men inte tonic 🙂 Lärde mig dricka gin blandat med lime och sprite 🙂 White Lady låter ganska spritig, men jag blev ändå sugen på att testa.

  Här är det faktiskt en lugn helg, med skaldjur och mello och lite annat. Maken ska upp tidigt imorgon för att åka på helgjobb, och jag hoppas kunna somna och och få lite sovmorgon 🙂

 3. Jag dricker gärna gin om jag ska dricka sprit. Det är nog min grej. Jobbar i helgen så inga större utsvävningar här inte. Däremot ska vi dricka bubbel (alkoholfritt) på jobbet. Jag och en kollega brukar skoja till det med våra brukare ibland på helgen och det är så uppskattat.

 4. Drinkarna såg goda ut, jag dricker dock inte någon form av sprit längre eftersom jag inte alls är förtjust i det men kan förstå de som gillar det, en bruten kansler är inte kul, förstår att planern blev lite förstörda men får hoppas att det läker bra och att ni får en hyfsat bra helg ändå.

 5. Men så tråkigt med en bruten handled. Vi får hoppas det läker ihop fort och bra.
  Drinken lät väldigt god.
  Ha en bra helg.
  Kram Carin

 6. Den drinken ser god ut. Jag föredrar med vodka faktiskt.
  Det var ju inte bra att du åkte skridskor & bröt handleden. Hoppas att den blir snart bra 🙏🏻🤗. Hoppas att du orkar gå på något kalas i helgen. Du får gå på det som känns mest lockande. Vad magen säger – magkänslan.

  Vi har varit hos vänner på förmiddagen. Resten av helgen blir lugn 😊.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *