Imorgon är det Valborg och fredag och tydligen får en fredagsmiddag visst inte vara vad som helst här hemma. Det säger Mr P i allafall. För har jag kommit på – vi tar bara och gör en sallad och steker lite kött eller kyckling så blir det väl bra?! Så svarar mannen – Nä, du den gubben gick inte, det måste vara lite mer flottigt och godsaker. Så då får man tänka om här hemma. Vad kan gå lätt, men ändå vara så där fredagsmiddag gott? För på en fredag då får man ju äta potatis eller pommes, man får ha en fet sås och man får ha alla goda tillbehör man nu vill ha till.
Just den här fredagen hade jag i all hast köpt med en fläskfilé hem, när jag handlade till mamma. Den fick det ju bli. Italienska smaker det gillar vi och jag kom ihåg en god middag jag gjorde för något år sedan. Fick bli en variant på denna med ugnsrostade potatis.

Bistecca alla Pizzaiola
Man ska använda biff, jag använde fläskfilé som jag stekte i bitar med salt och peppar.
Ta 550 Gram tomater, skär en skåra på toppen och sänk ner dem i kokande vatten i 20 sekunder. Ta av dem och låt svalna. Skala av skinnet och hacka sedan tomaten i bitar. Krossa 3 Vitlöksklyftor och finhacka. Börja med att steka vitlöken i en minut på medelvärme. Häll ner tomaterna och öka värmen något och salta och peppar. Koka med i cirka 5 minuter. Riv ner lite basilikablad. Lägg på de stekta biffarna.


Potatisen delar jag i halvor eller fjärdedelar och kokar nästan klar. Lägger den därefter i en ugnsform och rostar med olja och salt ( vitlök och kryddor om jag vill ha mer smak) i 225 grader cirka 25 minuter. Vänder runt efter halva tiden.

Det går ganska snabbt att svänga ihop, så det är ju faktiskt den där perfekta fredagsmiddagen som ska vara god men gå undan. Mannen, han godkände den utan tvekan. Det här var just det han var ute efter. Det var ju dessutom fredag trots allt.
En annan bra, lätt fredagsmiddag är – Allt på en plåt. Den är också helt perfekt att svänga ihop efter jobbet och är godkänd på en fredag.

Undrar vad det ska svängas ihop imorgon och blir det mer än Mr.P och jag?? Vad ska ni hitta på? Vad bjuder ni på Valborg och som fredagsmiddag?
Kram Kajsa
Din mat ser alltid så otroligt god ut! Lite godare blir det nog här med på fredagar, men vad godare är… är en annan fråga. Fettigt, sött eller bara mycket… det är frågan 🙂
Men så gott. Det bara vattnas i munnen varenda gång jag tittar in här. Tack för tipset som vanligt.
Så gott det ser ut! Blir alltid så glad av att se din mat!
Imorgon blir det kycklinglasange här hemma, gott och hyfsat enkelt att göra. Vi firar inte Valborg något direkt tycker det passar bra. Men självklart får man lyxa till det med lite godare och fetare mat när det är fredag 😉
Kram
Ser gott ut, och på fredagar ska man ju lyxa lite extra med god mat men det får gärna gå fort.
Ser väldans gott ut på bilden.
Gud så gott det där såg ut.
Här firas inte valborg men vi ska tända grillen och grilla lite räkor och en massa plock till dem.
Kram Carin
Men gud så mumsigt det ser ut. Oj ja bra fråga jag kom på idag att det är valborg imorgon. 🤔😂
Imorgon åker vi till sommarhuset och det blir faktiskt fredagsmiddag i form av ost och charkisar! Ev en libapizza-slice eller två också (så att barnen blir mätta!). Kommer inte att fira Valborg på något speciellt sätt imorgon, annars brukar vi äta middag med goda vänner.
På lördag blir det faktiskt dumplings igen, alla gillade ju det 🙂 På söndag blir det lax, ugnsbakad rotselleri och Sandefjordsås – slurp! Längtar redan, hehe!
Hoppas ni får en riktigt trevlig, och god, fredag!
Kram
Men det där ser väldigt gott ut=) va är det redan valborg i morgon oj vad tiden går fort lite för fort =) vi firar inte valborg så mycket jag gjorde det förr men inte nu
Härligt att unna sig lite extra god mat på fredagar tycker jag. Annars är jag så där att det kan man göra lite vilken dag som helst 😉 Vi firar i all enkelhet med coleslaw, kryddkorvar och klyftpotatis. Inget speciellt bara hänga hemma då äldsta dottern ska bort och maken ska jobba.
Ser gott ut!
Här blev bubbel och sedan en quich och en god sallad därtill. Idag blir det las, i ugn och rökt lax med tillbehör.
Trevlig 1:a maj!
Vilket tålamod…koka tomaterna innan de hackas, det är ju rena matpoesin och det ser delikat ut!
Må gott och ha en fin majmånad!
Kram Christina