Glass i stora lass

När jag gjorde Dumleklubbor för ett tag sedan fick jag en halv burk med Dulche de Leche kvar. Vad kunde man göra med den? Jag ville inte baka kakor för det äter vi sällan. Men glass, det kan ju alltid vara bra att ha i frysen.

Kolaglass
Kolaglass

Att göra glass på endast två ingredienser, känns ju lätt som en plätt!

Kolaglass

5 Dl Vispgrädde

1 Burk Dulche de Leche

Vispa grädden fluffig och vänd därefter ner nästan all Dulche De Leche.

Lägg i en burk som du kan ha i frysen. Rör ner resterande kolakräm i fluffet och frys därefter i minst 4 H.

Tadaaa….Nu kan du njuta av din kolaglass!

Jag menar, på ett vips så har man kolaglass. Snabbt och dessutom bus enkelt. Den är även riktigt god också.

Glass på gång med kolasmak
Glass på gång med kolasmak

Helt onödigt vetande om Glass

Du behöver slicka 50 gånger för att få i dig en kula med glass

Glassbilsförsäljarna i Glasgow på 80 talet sålde narkotika från sina bilar. Gängkriget var ett faktum och de började därefter skjuta på varandra och anlade mordbränder för att göra upp. Det kallades för glasskrigen i media.

Vill man äta glass med udda smaker så kan man besöka USA för att testa pizza och hummerglass, Schweiz för gruyèreglass eller Frankrike för gåsleverglass. Jag blir kvar i Sverige!

På 40 talet var det pinsamt att äta glass om man var vuxen. Då var det endast barn som fick slicka i sig en glasspinne.

Glass med färska bär och chokladrippel
Glass med färska bär och chokladrippel

Tur att det inte är lika pinsamt idag, då det finns så många olika smaker och varianter att välja på, det är ju dessutom så gott på en riktigt varm sommardag. Har ni någon riktig favoritglass?

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

10 reaktioner till “Glass i stora lass”

 1. Glass är min svaghet. Använder mig också av det grundreceptet. Så enkelt och så lätt att smaksätta efter tycke. Inte så magert kanske, men oj vad gott det är.

  1. Håller med om att det är ett fantastiskt recept som går att variera efter tycke & smak. Har lite andra favoriter när det kommer till köpt glass, men har faktiskt blivit lite kräsen med åren. Måste dock tipsa om att Lidl har väldigt god glass!

 2. Men oj så gott med egna dumleklubbor, måste ta och kika på det receptet! Glassen hade man ju verkligen inte tackat nej till heller, jag måste testa göra egen. Tack snälla för recept det kommer jag definitivt testa! 🙂

 3. Tack snälla för detta tipset. Sparar det till dottern som har fått en noja på att baka och göra nya spännande bak och glassverk

 4. Glass är SÅ gott! Jag har testat den glassen som du tipsar om men vi var inte helt förtjust i den, tänkte att jag skulle testa göra med annan smak än Dulche de Leche.
  Undrar om inte glasserian i Malmö (heter den inte lilla glassfabriken eller ngt sånt) har glass med udda smaker.
  Mer glass åt folket!
  Kram

 5. Gåsleverglass? Jag tror jag håller mig till kolaglassen du tipsade om. Även om jag tycker det är kul att testa nya smaker så håller jag mig till kolaglassen 🙂

 6. Glass är ju det bästa på sommaren! 😍 oj så mycket man inte har en aning om, roligt med lite ny information. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *