I år så var vi en liten men naggande god samling vänner på vårt glöggmingel. Oavsett om man är få eller många, så konstaterar vi dessutom varje år att vi har de bästa av de bästa vännerna i allafall. Kvällen startade vi med ”Glubbel” bubblor med smak av julig glögg. Vi testade Glöets sparkling wine med röda bubblor som finns på systembolaget se här. Den är full med riktigt fruktig, julig smak av apelsin, ingefära, kanel. Eftersom jag inte själv dricker glögg, så var detta alternativ dessutom en riktig fullträff. Den finns i en vit variant med så den är jag riktigt nyfiken på att smaka.

Dukning som blev snackis
Dukningen denna gång var julig med fokus på vår alster till minipepparkakshus som vi tävlade om på julbaket i fredags. Vi hade två vänner hemma för julbak, där vi efter baket satte oss ner och gjorde vars sitt minipepparkashus. Det kanske inte var de traditionella dekorationerna som prydde husen eller ens de vackraste. Men de fick i allafall bli dukningens mittpunkt i år. Trots utseendet eller kanske beroende trots allt på utseendet så blev ju faktiskt en snackisen på festen, så då blev det extra roligt!



Årets glögg blev en nyhet från Tegnér och Son som heter Torr Glögg och innehåller dessutom mindre socker än en normal glögg. Den bjöds på till allt det goda vi bakat dagen innan med vännerna. Här kan ni få bra recept till glöggmingel Lussebullar/Skåne pepparkaka, Julgodis, Ostsnittar/Snickersrutor.


Jag älskar att bjuda på glöggfest och att få vännerna att komma över på en rolig kväll. Att få mysa, mingla, dansa, skråla och ha en riktigt underbar kväll. Fastän att jag själv inte gillar glögg, så älskar jag ändå att ha glöggfesten. Jag försöker dessutom varje år komma på olika små julbål att bjuda på vid sidan om och i år blev det en jul sangria. Kanske lite med tanke från den trevliga Portugal resan vi gjorde nyligen ( den kan du läsa om här och här). Den är fylld med julighet och friskhet med sin apelsin, citron och kanel. Fick dessutom hem min nya glaskaraff från Newport som tillhör våra glas i samma serie. Tycke dessutom att det gjorde sig riktigt bra på julbordet.
Jul Sangria
1 1/2 Liter
1/2 Citron i tunna skivor
1/2 Apelsin i tunna skivor
3 Kanelstänger
5 Dl Vit Glögg, kall
5 Dl Vitt Vin, kallt
1/2 Liter Kolsyrat Vatten, kallt
Lägg fruktskivorna och kanelstängerna i en bringare/ kanna. Fyll på med glögg och vin och låt dra i ca 30 minuter. Rör om då och då. Fyll på med kolsyrat vatten vid servering.

Vårt glöggmingel blev toppen och vi lärde oss dessutom att nästan flossa och moonwalka. Konstigt nog så har kroppen ett eget liv så det gick väl så där. Men många skratt blev det i alla fall.
Kram Kajsa
Mysigt det låter och vad trevligt med glöggmingel. Blir nyfiken att smaka på bubblande glögg, den har jag tyvärr missat.
Mysigt med glöggkväll.
Jag gillar inte starkvinsglögg, utan håller mig till de alkoholfria alternativen. Däremot låter det inte helt fel med tillbehören och att hänga med kompisar!
Ohh det där såg ju gott och mysigt ut, så juligt och fint ordnat
Jag gillar inte heller glögg så mycket men det kan ändå vara gott lite grann. Själv köpte jag blossom i år tror jag den heter. Ser ändå mysigt ut 🙂
Är inte heller så glad för glögg, men uppskattade faktistk Blossas sparkling & spices. Och nu blev jag nyfiken på er juliga sangria, låter spännande!
Blev också sugen på att försöka hinna med en variant av er dukning á la små pepparkakshus, men det blir nog lite för stressigt…. Men ska försöka komma ihåg det till nästa år!
Glöet är för sött och sliskigt för mig, men jul-sangria låter ju som en riktig höjdare! Under dukning:)!
Kram
God Jul ??
Mysigt med de där tillfällena som ges när året är som mörkast.
Jag vill förstås också gärna önska dig och dina nära en riktigt God Jul!
Jullekram från Mia
Men vilken underbar afton ni hade. Älskar dukningen och tack för tipsen på glögg. De låter verkligen underbara.