Nu har det blivit allt för slarvigt hemma hos oss sedan vi åkte på Covid/ Omikron båda två. Man har ju helt tappat geisten till det mesta, ja förutom när man blir utbjuden på goda matupplevelser, då finns allt lusten kvar. Det var i alla fall dags att kavla upp ärmarna igen och bege sig ut i köket. Gott och snabblagat startar vi med…gärna enkelt också.
Ingredienser till tre dagars mat inköpt, så det var bara att laga vad som stod på receptet. Vi startade vi med Tareq Taylors Biff Stroganoff som gjordes på cirka 30 minuter. Glömde att göra ris, så vi stekte istället lite råkost till som blev fantastiskt gott. Tyvärr tog jag inte ett enda foto, så jag får bjuda på Köket.se bild i stället.

Gott och snabblagat
Igår blev det Jennies Bang Bang kyckling. Bara namnet är roligt att säga, prova själv!

Bang Bang Kyckling
600 Gram Kycklingfilé
Gurka
4 Salladslökar
Sås:
1 Dl Chili olja
5 Msk Japansk Soja
2 Msk Svart risvinäger (eller balsamvinäger)
1 Msk Strösocker
Servera med:
4 Port. Jasminris, nykokt
1 Tsk Sichuanpeppar eller mindre mängd vitpeppar
Sesamfrön
Rosta Sichuanpeppar några minuter i torr panna, mortla till fint pulver. Rosta även sesamfrön i torr panna och ställ åt sidan. Koka därefter kycklingen i vatten 10-15 minuter tills innertemperaturen är 70 grader. låt svalna (ev. i kallt vatten för snabbare nedkylning). Baknka kycklingen med en kavel och dela sedan med fingrarna till smala strimlor. Strimla gurkan och skiva salladslöken tunt. Blanda därefter alla ingredienser till såsen och rör om väl.


Lägg gurka och kyckling i portionsskålar och ringla därefter såsen över. Strö över med salladslök, sesam och peppar. Servera tillsammans med ris.
Idag lagas det rotfruktsoppa på 30minuter hemma hos mamma och krämighet utlovas. Mamma var sådär sugen på soppa, men jag sa att det är vad vi ska äta, så det får du. Hade ju tänkt baka bröd till, men det blev ett köpt. Det kommer smaka toppen!

Recept som säger 30 minuter och även smakar bra, är guld värda att hitta. Kvällen går ju så ruggigt fort när man väl kommer hem efter jobbet, så snabbt är bra! I kombination med gott, ännu bättre!
Härligt är det också nu när det är ljusare ute både på morgon och kväll. Man blir lite piggare i sinnet. När dessutom koltrasten startar morgonen med sin fina skönsång, då blir jag allt lite kär och lycklig inför dagen. Koltrasten, har lindat in mig med sin sång….nu är det snart vår igen!
Kram Kajsa
Gud så gott allt låter! Jag måste börja laga annan mat. Idag slängde jag ihop en pasta sås med kyckling och champinjoner. Smaksatte det lite annorlunda än vad jag brukar och det gick hem. Alltid kul med något annat än falukorv.
Kram
Oj så mycket gott! Har också haft en bra matlagarvecka! Tryffelpasta, hel kyckling i ugn, fläskfilégryta & idag fish tacos med pankopanerad torsk. Känner mig nöjd med veckan & imorgon ska jag bli bjuden på något asiatiskt hos mina föräldrar <3
Ibland kan det vara svårt att hitta motivationen till att laga mat men så mycket gott ni fick till. Skönt med lättlagad mat.
Jaaa! Häromdagen var det vårkänslor på riktigt. Solen sken, vägarna var torra och fåglarna sjöng som galna. Så härligt!
Snabbt och gott är det allra bästa. På vardagarna har man sällan tiden att stå länge i köket, och ändå vill man ha annat än korv och makaroner.
Massor av goda recept som vanligt.
Kycklingen lät väldigt spännande.
Ha en fin fredag.
Kram Carin
Tareq är ju en himla stjärna säger jag. Har en kokbok av honom som jag gillar att bläddra i. Så just därför kanske jag ska prova hans stroganoff.Ha en fin fredag
Äta bör man …
Corona till trots. Ny energi, nya krafter.
🙂
Kram Mia!
Åh vad gott! Den där biffstroganoffen måste jag testa framöver.
Den biffstroganoff såg otroligt god ut, den måste jag prova. 😋 Nej men orken har väl försvunnit en del när ni varit sjuka….
Är ni bättre nu?
Jag tycker dessa val är väldigt frestande, ibland orkar man inte för krångligt och bara tar till något enklare. Det kan vara bra ändå.
Trevlig lördag!
Vi frisknade till ganska snabbt och kunde gå tillbaka till arbetet efter en vecka. En ganska snäll omgång
Kram Kajsa
Mums, mums, mums!
Vad använder du för typ av nötkött när du gör biff stroganoff?
Varm kram,
Anneli
hej Anneli,
Jag brukar använda lövbiff för et går snabbt. Man måste bara tänka på att det får endast för stekas snabbt så det inte blir segt.
Kram Kajsa