….och på den sjunde dagen sa Gud – Låt det bli Hamburgare och det blev hamburgare i alla former och smaker ( Ur Hamburgerbiblen ). Det här med hamburgare har blivit så stort på de sista åren. Det ska inte bara vara en vanlig hamburgare med sallad, tomat, lök och dressing längre utan den ska modifieras så mycket det bara går med köttet, tillbehören eller brödet. Hamburgerrestaurangerna i Malmö är många, både av den snabba sorten och av fin hamburgaren.

För några år sedan firade vi en kompis 50 års dag med att de hade bjudit in på en hamburger restaurang i Malmö som dessutom stoltserar med mer än 100 olika hamburgare. Det var här jag kom i kontakt med den japanska hamburgaren för första gången. När den sedan poppade upp som säsongens burgare på vår kvarterskrog Bakfickan, då blev jag riktigt lycklig. Nu har vi tagit steget vidare genom att själv göra vår variant av den hemma.
En Japansk burgare är gjord av valfritt kött, sallad, tomat, wasabidressing, inlagd Ingefära (gärna den rosa varianten) samt picklad Rödlök och dessutom med ett gott hamburgerbröd. Det är alltså en burgare med mycket sting, fast ändå med en bra balans.

Wasabidressing till hamburgare
0,5 Dl Majonnäs
2 Dl Turkisk Yoghurt
Wasabipasta- efter tycke och smak
1 Tsk Dijonsenap
Hamburger Dressing
0,5 Dl Majonnäs
2 Dl Turkisk Yoghurt
1 Msk Ketschup
1-1,5 Tsk Siracha
Lite hackad smörgåsgurka eller en gnutta honung
Salt & peppar

Hos oss är hamburgare dessutom mer som sommarmat. För det är ganska gott en varm solig dag att grilla sig en god hamburgare till middag. Kanske med lite pommes och Coleslaw vid sidan om till. Båda mina tjejer är glada i att komma över på sommaren för att äta Mr.P´s hamburgare. De blir dessutom nästan lite ledsna om de missar den en sommar. Även svärsonen var rädd för att missa den där omtalade hamburgaren på kolonin i år, så när han kom efter maten och vi kunde grilla även en till honom, så sken han upp som solen. Äntligen hade dessutom han också fått smaka sommar hamburgaren döttrarna dreglar efter.
Amerikansk Coleslaw
1 Stor Riven Morot
250 Gram Vitkål
1 Rivet Äpple
1/2 Hackad Stjälkselleri
1 Liten Tunt Skivad rödlök
1,5-2 Dl Majonnäs
Ca 2 Dl Gräddfil eller Crème Fraiche
3 Msk Rödvinsvinäger
1 Msk Äppelcidervinäger
2 Tsk Dijonsenap
Ett par nypor socker
Salt & Peppar

Dottern kom förbi en kväll och såklart gjorde vi hamburgare. Två olika dressingar, lite ugnsrostade potatisklyftor och dessutom en saftig grillade burgare blev en god middag i kväll solen.
Har ni någon favoritsmak på er hamburgare?
Kram Kajsa
Ojoj så gott det ser ut nom nom, ett perfekt val på söndagen
Burgare på riktigt sätt på hamburgerställen med lite klass är galet gott om man är sugen på det. Åt en burgare men minns inte var där det var äpple i färsen. Den var himmelskt god. Tack för inspirationen
Burgare är verkligen så gott och går att variera i oändlighet. Högrevsburgare står högt på min lista och det är så kul med alla tillbehör. Wasabidressing lät riktigt intressant
Jösses så gott kram
Hamburgare är så gott! Jag tycker väldigt mycket om kycklingburgare 😍
Men mums så gott det här såg ut perfekt mat på en söndag tycker det är roligt när du delar med dej resept 🙂
Ser jättegott ut, men jag är nog den klassiska ändå… kött, lök, ost och dressing räcker bra 🙂
Hamburgare kan vara riktigt gott! Jag gillar stekt lök på burgaren, gärna med lite tryffelsmak 🙂 Men annars är jag ganska ”vanlig” i min burgarsmak.