Happy Dog Cava en liten hjälpande tass

Min sambo är allergisk mot pälsdjur men är helt galet förälskad i hundar. Eftersom vi nu inte kan ha en egen liten hund men gillar mousserat vin så hittade jag Happy Dog Cava. Det bästa med det här köpet är att Happy Dog Wine skänker 5 kronor för varje såld flaska till hundhjälpen. Så för mig kändes det som att jag köpte något som vi gillar och som dessutom kan hjälpa någon hund till ett bättre liv.  Samtidigt gjorde jag en stor hund – ”lover” riktigt glad.

Happy Dog Cava

Hundhjälpen / save the dog är en ideell verksamhet som ger hundratals hundar varje år nya trygga hem, vilket jag tycker är beundransvärt. De arbetar ute i Europa i de mest utsatta områdena som Ukraina och Rumänine. De arbetar för att hjälpa de fyrbenta vänner till nya hem här i Sverige. En flaska ger mat till en hund och fyra flaskor en rabiesvaccination.

Cava för att fira

Happy Dog Cava

Doften är fruktig och det mousserade vinet har en generös smak av gröna äpplen, päron och Citrus En frisk smak med en lång härlig eftersmak. Drycken fungerar lika bra som sällskapsdryck som till salladen, fisken och skaldjuren. Går att beställa hos systembolaget. Inga stora pengar, men en hjälp till en och annan hund därute.

Nyrenoverad hall

Cava för att fira 14 år i lägenheten

Hemma hos oss fick det bli happy Dog Cava i glaset när vi firade att vår nyrenoverade hall nästan är klar och att vi firade 14 år i lägenheten. Det är lite små fix kvar och ett litet bygge av ett elementskydd. Det stora jobbet är färdigt, kristallkronorna hänger i taket och vi har hittat några snygga detaljer att pryda hallen med. Vi är dessutom mer än nöjda över vår gröna sköna hall med 20 tals vibbar.

Skål för oss, för alla små hundar ute i Europa och så för er läsare!

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

13 reaktioner till “Happy Dog Cava en liten hjälpande tass”

 1. Det låter som ett gott mousserande vin som jag skulle tycka om. Så fint att det går pengar till en organisation som hjälper hundar när man köper det. Eran nyrenoverade hall är jättefin! Jag tycker om när det är mycket färg och mönster på väggarna😊
  Kram!

  1. Tack! Jag gillar också mycket färg. Det kryddar ens stil och gör ens hem lite mer intressant
   Kram Kajsa

 2. Bubblet låter mycket spännande och superkul med en sådan fin tanke bakom det! Har din sambo träffat någon cockerpoo eller liknande någon gång? Många allergiska klarar ju av de här nya ”raserna” som kallas allergivänliga.

  Såå snygg hallen ser ut att vara! Får hotellvibbar av bilden!

  1. Tack för fina ord!
   P:s mamma har en allergivänlig hund, men den funkar ett tag. Vi passade den en dag och på kvällen så kännde han av det, så inte ens de allergivänliga hade fungerat i det långa loppet.
   Kram kajsa

 3. Tack för tipset. Det ska jag helt klart kika på. Då du beskrev det lät det gott, och sen går ju en del till ett bra ändamål. Vill ha hund jag med, men min man vill inte binda sig på det sättet tyvärr.

 4. Alltid bra med tips och det är alltid bra med saker som går till välgörande ändamål, hundar är fina men tar mycket tid och annat så vi kommer inte heller skaffa någon hund.

 5. Åh vad fint att de skänker en del av vinsten till en fin organisation. Det finns många hundar som behöver hjälp. Ska lägga den här på minnet, tack för tipset!

  1. Ja, tyvärr även om det är smidigt att beställa om man bor i Sverige. Kanske trixigare för din del.
   Kram Kajsa

 6. Även om dog cavan kanske inte fullt ut kan kompensera makens hundrömmar så var det kul med dogcava.

  Härligt att fira lite extra i vardagen måste jag säga. Nytt och fräscht säger man ju inte nej till.

  Ha det gott

 7. Åh men då vill jag rekommendera Black Lab (-rador), från en Vingård på Karpahos som en svensk driver, Mattssons winery. Vinet är döpt efter hans egna hund 🙂

  Älskar namnet på din blogg!

 8. Intressant med den cavan. Jag älskar ju cava, så säkert något för mig.
  Ni kan inte ha hund och jag kan inte äta citrus och är allergisk mot vissa hundar, så marmeladen i inlägget ovan passar inte mig och ha hund går inte heller. Vi som har olika allergier får anpassa oss efter det. Men en hund på etiketten, det tål jag😉 och cava det tål jag också, i rimliga mängder😊.
  Skön söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *