Isigt värre med isbitar med blommor

Blommigt i glasen…jo, jag har bestämt mig! Jag ska göra livet mer vackert. Jag börjar med isen, det ska vara blommiga isbitar i år.

Isbit med syrenblommor

Att frysa is är ju inte svårt och gör dessutom vilket glas som helst gott att dricka ur. Blommiga isbitar till ett iskallt glas vatten eller en iskall drink en varm sommarkväll är ju så läckert. Oh, la, la vad snyggt och gott! Så först se vilka blommor som är ätliga och som kan fungera bra till att frysa in i de små iskuberna. Nedan finns ett urval av blommor som fungerar fint till isbitar.

Perfekta blommor till blommiga isbitar

Anisop, Gurkört, Lavendel, Rosor, Syren, Viol är några du kan använda dig av till just is.

En bukett syren blommor i en hand
Först ”tjuva” lite syren

Isbitsformar finns ju i många utförande, men jag har ju varit väldig smart och slängt alla mina isbitsformer när vi skaffade ismaskin. Så jag fick börja med att köpa några nya is formar. Först ut blev isbitar i form av diamanter fylld med de otroligt söta syren blommorna. De passade jag på att göra i samband med de kanderade syrenerna och Syren sirapen till våra drinkar. Köpte även på mig en ny is form med smala isbitar för att göra lite längre, perfekt till de längre glasen. Snyggt som attan ju!

Blommiga isbitar med syrenblommor
Blommiga isbitar med syren

Bästa sättet att göra blommiga isbitar är att frysa det i omgångar. Fyll en fjärdedel av formen, lägg i blommorna med stjälken upp och frys in. Fyll på igen till hälften och frys och så en gång till så hela blir fryst. Annars är det stor risk att blomman flyter upp till ytan och bara en del blir infryst. Då blir hela blomman brun och ser dessutom inte alls snygg och dekorativ ut. Om du dessutom kokar vattnet före och låter svalna, så blir isen klarare i utförandet. Jag har fått testa mig fram i omgångar för att lyckas få dem snygga.

Gurkört passar bra till isbitar
Gurkört fungerar fint till isbitarna

Njut av en svalkande, läskande dryck i sommar med egna blommiga isbitar i sommarvärmen, det gör vi.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

10 reaktioner till “Isigt värre med isbitar med blommor”

 1. Kan tyvärr inte se några bilder från mobilen, får kolla imorgon från datorn. Älskar is! Har is i all kall dryck! Det låter superfint med blommor i is, det vill jag också testa. Kul att få en fin fördrink med en sådan dekoration!

 2. Jag lyckas aldrig se några bilder (är bara vitt där det ska finnas bild) Vet inte om det är bloggen eller nått konstigt för mig?

  Så fin inställning att göra livet vackrare, det är jag helt på att göra också. Låter hur fint som helst med isbitar med blommor, blir nyfiken på att testa! Tack för tips & att du delar med dig av hur man gör 😃

 3. Vad coolt! Men smakar det inte lite konstigt i drickan när de där isbitarna har smält? Fast det ser ju helt otroligt fint ut. Tack för tipset!

 4. Såg inte någon av dina bilder men jag vet att det är vackert.
  Jag brukar dekorera salladen också med blommor.
  Men nu får det nog bli isbitar med rosblad i.
  Kram Carin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *