När vi beställer hem indisk mat så beställer vi alltid till Naan. Vill helst säga Naan bröd, men det blir som att säga bröd bröd om man översätter det. Jag hör min sambos kommentar om det i huvudet, så jag biter mig i tungan och låter bli. Jag har boken matbröd från Fredriks fika hemma. I den fanns receptet att göra sina egna Naan hemma, kul! Fick leta upp ett indiskt recept på middag så jag kunde göra ett test bak. Kunde det dessutom bli lika gott som på restaurang?

Jag hittade ett recept på Tikka Masala kyckling som dessutom var både enkelt och snabbt att sno ihop. Några få ingredienser och mat på 30 minuter, låter väl för bra för att vara sant. Vi skippade riset till och fräste i stället ihop röd paprika, rödlök med en fräschhet av citronsaft. Baket med brödet var först ut då degen ska stå och jäsa i 60 minuter.
Naan
¼ del jäst (12,5 gram)
1,5 Dl Fingervarmt Vatten
1 Dl Naturell Yoghurt
2 Tsk Honung
1 Msk Olja
0,5 Tsk Salt
5-6 Dl Vetemjöl
Lös jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt därefter resten av ingredienserna och arbeta till en smidig deg som släpper i kanterna på bunken. Lägg över en bakduk och låt jäsa i 60 minuter.

Dela därefter degen i 8 bitar och kavla ut med hjälp av lite mjöl till rundlar. Stek i varm och torr panna i 2 minuter per sida. Om de fastnar kan man ta lite olja i botten av stekpannan.

Verkligen ett superenkelt recept. Det gick smidigt att baka och även steka bröden. Sambon hade velat ha sina med lite vitlök på, men den tog såklart slut till kycklingen. Själv tyckte jag det funkade bra utan, då såsen till kycklingen var så god. Kycklingen gjordes på 30 minuter vilket jag gillar skarpt och så var smaken mild och god. Tror dock man kan dra upp hettan lite till med mer tabasco.
Kyckling Tikka Masala
500 Gram Kycklingfiléer
3 Tsk Spiskummin
1 Tsk gurkmeja
1,5 Tsk Chilipulver
1 Krm Kanel
1 Msk Färsk riven ingefära
2 Finhackade gula lökar
4 Klyftor finhackad vitlök
0,5 Strimlad röd paprika
400 gram krossade tomater
2 Dl Vispgrädde
Tabasco efter tycke och smak
Salt & peppar
Olja att steka i.
Blanda ihop spiskummin, gurkmeja, chilipulver, kanel, färsk ingefära och 0,5 tsk salt och vänd ner tärnad kyckling. Strimla paprikan, finhacka löken och stek tills den är mjuk. Tillsätt därefter den tärnade kycklingen och stek med. Tillsätt därefter de krossade tomaterna och grädden och låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och tabasco.

Tänk att det dessutom skulle vara så enkelt att laga indisk mat. Tyvärr fick vi aldrig gjort Raita till då vi inte hade någon mynta hemma och ingen av oss ville gå ner till affären. Nästa gång ska jag även testa att göra yoghurten till för jag tycker den är så himla god. Vad gillar ni indisk mat?
Kram Kajsa
Det låte jättegott! Jag inser att jag nog har mkt indiska smaker i min matlagning för alla de där kryddorna brukar jag använda när jag slänger ihop en rätt. haha
Jag gillar indiskt. Det fanns en indisk restaurang inte så långt från jobbet så ibland gick vi dit på lunchen. Men det finns inte kvar längre och jag jobbar inte kvar i Malmö. 🙂
Kram
Men mums! Har faktiskt tänkt att jag ska prova baka naan någon gång. Lärde mig nyligen att naan betyder bröd 🙂
Har ett recept på Butter chicken som jag gör i Crockpot som är galet gott!! Det får det nog bli snart här hemma! Idag går dock Crockpotten med kycklingfilé då det står pulled chicken på menyn idag.
Mumms det låter så gott med denna ♥️ kul med lite nya recept
Indiskt som är så gott. Kul att bara egna bröd till också. Tack för receptet, måste verkligen testa kycklingen.
Ohh det där såg mycket gott ut och sådana bröd är så goda, mums tack för receptet
Såg väldigt gott ut och naan har jag aldrig testat att baka.
Kram Carin
Jag är dubbel till indiskt. Vi har en indisk i huset där vi bor och den är fantastisk. Däremot har jag ätit riktigt dålig indisk också och det lockar inte mig alls. Lät ju väldigt enkelt att baka naan själv. Har nog aldrig tänkt på det. Tack för receptet.
Åh vad gott med indiskt! Tack för receptet på naan, det måste jag testa baka någon gång.
Jisses så gott det ser ut att vara. Dottern var helt såld på Tikka för något år sedan. Tack för inspirationen
Vi lagar gärna indisk mat men naan har vi alltid köpt färdigt. Nu ska jag också provbaka.
Kul med indisk mat i Sverige.
I UK är det ju så vanligt p g a Indien var en brittisk koloni. Det är nästan som husmanskost där. Finns gott om indiska restauranger överallt.
Jag har också ”bakat” naan några gånger, men i UK finns det sådant otroligt utbud av olika varianter och olika tillverkare att köpa.
Trevlig helg!