Ingefära och kroppen kommer älska dig

Ett gammalt kinesiskt talesätt lyder – ”Äter man ett stycke ingefära varje morgon får apotekaren dö av hunger”


Jag älskar roten och får dessutom mer och mer upp ögonen för denna underväxt. Är det här som asiaterna hittat hemligheten till ett långt och friskt liv??!! Då ska jag tugga i mig massor från och med nu! Lite som Miss Li’s låt ”Lev nu, dö sen!

Ingefära

Ingefäran river gott


Ingefära (Zingiber officinale) är en gammal medicinalväxt som har används traditionellt i den kinesiska folkmedicinen till att motverka illamående, särskilt vid åksjuka, sjösjuka eller graviditet. Det är två ämnen som står för den botande effekten – gingerol och shogaol. Dessa ämnen är de som dessutom gör att ingefäran har sin säregna, starka smak och de kan minska risk för magsår. Ingefära fungerar även lugnande för magen, minskar gaser och stimulerar ämnesomsättning och matsmältning.

Stoppar du i dig Ingefära varje dag kommer kroppen att älska dig…och kanske du älskar din kropp!?! Äter du ingefära varje dag kommer hjärtat, hjärnan, magen och lederna dessutom att spritta till av glädje.

Magiska effekter

Magen blir glad
Perfekt vid illamående och diarré – då ska du tugga på en färsk bit. Dessutom minskar den även en gasig mage.
Lederna jublar
Fungerar antiinflammatoriskt och kan ge god hjälp vid ledbesvär t.ex minskar smärta och svullnad i lederna.
Gör dig frisk
Har en avgiftande effekt – den stimulerar kroppen att utsöndra galla vilket gör att fettet bryts ner och sänker kolesterolet och dessutom ökar blodcirkulationen.
Så fort du börjar känna dig sjuk – proppa i dig ingefära! Ingefäran förhindrar och lindrar förkylning och innehåller massa antioxidanter. En annan bra sak är att den verkar anti-inflammatoriskt och är bra för vårt immunförsvar.

Dunderkuren vid förkylning som hjälper!

Jag har fått detta recept av en kompis till mig och nu använder jag mig utav det varje gång jag är riktigt förskyld. Jag avskyr att dricka te, men detta dricker jag dessutom mer än gärna. Det är dessutom som en fantastisk dunderkur!


Koka 2 msk riven ingefära med skal i två koppar vatten, tills hälften av vätskan är kvar. Sila och blanda ner honung och limesaft. Drick och bli frisk!!

Det hjälper, jag lovar!

Skala ingefära med en sked
En sked är perfekt att skala Ingefäran med


Huvud, hjärta och kropp

Hjärtat klappar för Ingefäran
Ingefära ökar blodflödet i hela kroppen. Äter du ingefära får du ett lägre kolesterol och bidrar till att förhindra högt blodtryck, stroke och hjärtsjukdomar. Bra på alla sätt!
Bli smal & smärt
Den ökar dessutom matsmältningen! Enligt en studie från Columbia University förbränner du 43 fler kalorier om du tillsätter en tesked i frukostjuicen. Wohoo!!
Ingefära mot migrän
Har man migrän så är det superbra att tugga i sig en stor bit färsk Ingefära eller dricka en kopp starkt ingefära te.

Jag har lite övervikt, ont varje morgon i lederna och lider dessutom ofta av huvudvärk och migrän. Vad har jag att förlora?


Nu ska jag bli snygg, smal och frisk!


Kram Kajsa


Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

15 reaktioner till “Ingefära och kroppen kommer älska dig”

 1. Älskar din blogg. Du kommer alltid med så bra saker & tips. Älskar INGEFÄRA har vi massor med här hemma då vi använder de till en del istället för Att köpa en färdig produkt med just INGEFÄRA i

 2. Ingefära är verkligen en dunder växt! Jag använder det i både matlagning och i te. River gott som du säger – vissa kan nog tycka att det blir lite starkt när man använder den färsk, men det är nog en vanesak ? Hoppas du får en fin söndag! Kram ?

 3. Förr drack jag ofta olika varianter av ingefärashot på morgonen. Det får jag nog ta upp igen, för visst känns det som att den piggar upp bra!

 4. Jag har otroligt svårt för ingefära trots att jag vet hur nyttig roten är för oss…jag kan bara inte fördra smaken, men tvingar ändå i mig tex ingefära shots då och då…medicin brukar ju inte vara gott.

 5. Gillar verkligen ingefära. Har dock aldrig testat att tugga på en bit, kanske jag skulle göra idag när jag har både ont i huvudet och magen..
  Startar ofta dagen med vatten med riven ingefära och pressad citron i. Gott!

 6. Jag brukar bara ha ingefära i mitt te då jag är förkyld 🙂 Men man kanske borde testa det oftare 🙂 tycker doch att det är väldigt starkt

 7. Jag har också hört att just ingefära ska vara rena dundermedicinen för oss Försöker äta så gott det går men blir långt ifrån varje dag

 8. Håller med dig verkligen. Ingefära river gott särskilt när man är lite krasslig. en lite shot av ingefära tror jag är bra för både kropp och själ.

 9. Verkar alltså som jag borde försöka få i mig ingefära då jag lider av migrän så kanske jag borde testa det. Kan ju testa att ha ingefära i te 🙂

 10. Jag fick ett tips en gång av en tjeckisk kvinna. Det var att man skär av en liten bit färsk ingefära och stoppar under läppen. Detta ökar sexlusten tydligen =)

  1. Om man har svårt för smaken av ingefära så finns den i kapselform om man vill prova det. 👍

 11. Mycket intressant om ingefära.En del visst jag, men mycket var nytt.
  Jag älskar ingefära och äter torkad varje dag. Dels finns det torkad, sockrad i bitar, men även osockrade som är segare. I alla fall här i Spanien. Föredrar den osockrade.
  Ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *