Ingefära shot en vitamin kick

Boostande Ingefära shot är precis vad jag behöver nu när man börjar få lite snörvel i näsan. Det har varit dessutom ganska råkallt ute men ingen riktig kyla och man har svårt att klä sig. Man tar för kalla kläder eller för kalla skor eller alldeles för varmt. Så blir man dessutom lite små snuvig av det hela.

Tre flaskor ingefära shot
Boostande Ingefära shot

Det är då jag dessutom behöver putta i mig bra vitaminer för att boosta mitt immunförsvar. Jag älskar Ingefära för den innehåller så många bra egenskaper till huvud, hjärta, kropp och så gillar jag smaken. Vill ni veta mer om egenskaperna läs inlägget om nyttiga ingefäran här.

Hackad ingefära är basen till boostande ingefära shot

Ett enkelt recept för att boosta ditt immunförsvar är att göra egen Ingefära shot.

Ingefära shot

225 Gram Ingefära, finhackad

5 Dl Vatten

2 Tsk Honung

2 Citroner, saften

Skala Ingefäran, gör man lättast med en sked. Hacka den fint. Lägg i en skål, häll på en dl vatten. Mixa den till puré. Tillsätt därefter resten av vattnet, honung och pressade citroner. Låt stå och dra i cirka 20 minuter. Sila därefter bort moset och häll på flaska. Förvara i kylen.

Pressade citroner

Sen är du redo att ta en shot varje morgon och boosta ditt immunförsvar.

Den har en ganska rivig smak, men den känns helskön för hela kroppen. Så får man en rivstart på morgonen till frukost och kroppen får dessutom en riktig vitaminkick.

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

11 reaktioner till “Ingefära shot en vitamin kick”

  1. Åååå varför har jag inte gjort detta? Det skulle man ju ha gjort hela det här knasiga året! Imorgon är det jag som handlar ingefära och citron alltså!
    Älskar också ingefära! I perioder dricker jag ett stort glas vatten med riven ingefära och pressad citron på morgonen.
    Kram

  2. Ingefärashoot är jättebra mot förkylningsymtom, använder det ofta när jag börjar bli förkyld och antingen går det över direkt eller så får man mildare symptom..superbra

  3. RIVstart i ordets rätta bemärkelse =)
    Jag fick tipset av en kvinna att ha en bit ingefära under läppen för att öka min sexlust haha =) Jag vågade inte testa om det funka.

  4. I år tror jag inte att jag gjort några ingefära shot vilket jag verkligen borde kanske med tanke på corona men vi har klarat oss än så länge. Men det kanske är dags nu. Tack för ditt recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *