Intresse som yrke

Kan man ha sitt intresse som yrke? Jag känner mig oerhört priviligierad som faktiskt arbetar med det jag älskar och har som intresse. Nämligen vin! Ingen dag är den andra lik och det är väl det som gör det så spännande. Jag tänkte dela med mig hur det kan se ut en dag på jobbet. Och detta var en väldans rolig dag!

Söndagmorgon packar vi bilen, säger hejdå till katten och svärmor (hunden är redan på pensionat) och åker iväg mot Stockholm. Till lunch blir det en McDonalds och jag har väldigt stor förståelse för Michael Douglas reaktion i filmen ”Falling down” efter besöket. Mer tänker jag inte skriva om McDonalds. Ni som sett filmen förstår.

Väl uppe i Stockholm har vi bokat rum på Hellstens Malmgård. Det är ett boutique hotell på Södermalm som har mycket bra priser. Är ni ute och reser och skall till Stockholm så kan jag varmt rekommendera detta hotell.

Så när vi var installerade på hotellet var vi lite hungriga och går ner till en vinbar/restaurang som heter Café Cuvee. De har fantastiskt goda små/mellanrätter, perfekta att dela på samt en gedigen vinlista. Dessutom har de en Vin Jukebox! Ja, när vi var mätta och belåtna så var det dags att gå tillbaks till hotellet. Det skulle bli en lång och intensiv måndag.

Så här kan en måndag på jobbet också vara.

När man har sitt intresse som yrke så kan ju egentligen dagarna se ut lite hur som helst. När frukosten var avklarad (läs här om en av Kajsas hotellfrukostar) så började vi gå genom Stockholms gator för att ta oss till Vasastan, där vi skulle träffa vår leverantör Spring Wine & Spirits.

Foaje´n är varm och välkomnande.

Klockan 10.00 skulle vi hålla en provning av våra viner för säljarna och produktchefer. Några skulle vara på plats, andra skulle vara med digitalt. Totalt blev vi 17 stycken runt om i Sverige som provade våra viner.

Efter förmiddagsprovningen var det dags för lunch! Ett stenkast ifrån kontoret ligger Cuisine Le grand – The dinner club och de serverar libanesisk buffé. Fantastiskt gott och fullsmockat med folk så kom i tid! Direkt efter lunchen tog vi oss till systembolaget på Torsplan för att titta på sortimentet och därefter tillbaks till kontoret för ett möte. Klockan 14.30 var det dags att duka fram nya glas till nästa provning som skulle starta 15.00. Strax efter 16.00 tog vi taxi till hotellet för en liten stunds vila innan det var dags för kvällens middag.

Vi skulle träffa några från Spring Wine på Sturehof klockan 19.00 och mycket mat och vin blev det…

Middag på Sturehof

Detta är ett litet smakprov av kvällens viner. Just dessa blev vi ”blindade” på och det är alltid kul. Chacra vinet passade ypperligt till min hjortfilé som jag åt.

Hjortfilé, potatis, pepparrot och sky.

Jag tog dessvärre ingen bild på förrätten som var Rödingkrokett med wrångebäcksost, färskost och citron. Serverad med romsås. Låter inte så dumt va?

Till desserten valde jag denna fantastiska saffranhistoria.

Så spröd och god…

Och till sist hade vi ett portvin till desserterna. Vallado 20 yo Tawny. Jag kan säga att det var skönt med en promenad tillbaks till hotellet efter en härlig kväll med mycket mat och dryck.

Hem igen

Efter att morgonens frukost var avklarad så var det dags att ta sig till Systembolagets huvudkontor för leverans av lanseringsprover. Nu är ju Stockholm en stad med mycket trafik och mycket vägarbeten så det som skulle ta max 10 minuter att köra, tog nu istället över 30 minuter.

Och på grund av detta så tog allting så mycket längre tid. Hunden skulle hämtas mellan 16 och 17 så det var lite stressigt innan vi kom ut på E20.

Dagens lunch blev inte på McDonalds utan istället testade vi hamburgare på Jureskogs. Lite vuxnare, mycket godare och mer hållbart.

Väl hemma i Skåne så hämtade vi hem hunden, åkte hem till katten och bara tog det lugnt. Nu är ju inte alla dagar så flashiga när man har sitt intresse som yrke, de flesta är kanske lite tråkigare. Man jag älskar mitt jobb och skulle inte byta det mot något.

Dags att ta hand om vingården

Såhär kan en dag se ut men mesta av tiden är det hårt arbete i vingården som gäller. Eller för mig, se till så att allting flyter med företaget. Men då är det skönt att ibland kunna göra något annorlunda i jobbet, även om det är väldigt intensivt.

Tycker ni om era jobb?

Kram, Lena

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

9 reaktioner till “Intresse som yrke”

  1. Härligt när man älskar sitt jobb och känner glädje att gå till det varje dag.
    Nu jobbar inte jag längre men jag har haft ett sådant jobb en gång, och det var när jag var dagmamma på 90-talet.
    Kram Carin

  2. Visst kan man ha sitt intresse som yrke.
    Jag har lyckats med det som guide och reseledare, historiskt intresse, språkintresse och varit ressugen. Nu är jag pensionär, härligt det också.
    Trevlig att läsa om ditt jobb. Mycket arbete, men också roligt. Så ska det vara!
    Ha det bra!

  3. Riktigt så flashigt jobb har jag inte. Jobbar ju på ett LSS boende, Däremot är det extremt mycket kärlek, och mycket goa skratt.
    Detta med vingården är ju så häftigt tycker jag.

  4. Det är verkligen en stor fördel att jobba med något sån man faktiskt har ett stort intresse för. Tycker egentligen alla borde tänka mer så i såna vall av jobb till större grad i alla fall. Det är absolut något jag också skulle vilja göra 🙂

  5. Jo, men nog tycker jag om mitt jobb. Det är inte mitt intresse, men helt okej.
    Ditt jobb ser himla spännande ut, roligt att det går bra!

  6. Jag gillar mitt jobb väldigt mkt men om det är mitt intresse nja jo det beror väl på hur man ser det.

    Förstår att du gillar ditt jobb!
    Kram

  7. Det är perfekt när man kan arbete med ens intresse, det gör väl lite jag också. Jag arbetar med barn och älskar pyssla och allt vad det innebär. 🙂 skönt att dagarna är så olika från varandra, då tröttnar man inte heller 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *