Jack the Ripper on tour i Malmö

Kaffekop, pipa, gammal tidningsutklipp om Jack the Ripper och ett Sherlock Holms visitkort

Lilla kafferosteriet i Malmö huserar i det gamla Claus Mortensens hus från 1600 talet. Vad kan väl inte vara bättre än att starta vår dag som detektiver just här. För just i lördags var det dags för oss att delta i ett Cluedo spel live i Malmö stad. Med detektiv-kittet redo i form av hatt, förstoringsglas, pipa och en anteckningsbok ( ja och en modern telefon såklart) skulle vi strosa omkring i vår stad och leta ledtrådar för var och hur det förfärliga mordet av ”Jack the Ripper” gick till. Skulle vi kunna lyckas lösa mordgåtan och dessutom fånga mördaren idag? Skulle vädret dessutom hålla oss torra hela dagen?

Ingången till Lilla Kafferosteriet i Malmö - gult hus, grön trädörr
Lilla Kafferosteriet, Malmö

Lilla kafferosteriet är ett litet mysigt café med den där rätt mysiga touchen där 1800 talet fått leva vidare. Det riktigt andas i väggarna. Här kan man ta en god fika och dricka kaffe av allra finaste sort. Här arrangeras det kaffeprovningar och det är de helt klart proffs på. Innergården är även den lummig och skön att njuta av som en paus från stadens sus och brus. Här startade vi med vår frukost.

Frukost på Lilla Kafferosteriet, Malmö scones, sylt, färskost, cappucino och apelsinjuice på en bricka
Först måste man börja med frukost

Väder var torrt, fint och varmt hela dagen och kvällen medan vi tog oss runt genom stan och löste gåtor. Vi stannade på vätske pauser här och där och avslutade det hela med middag på Restaurang Spot. En italiensk restaurang mitt i Malmö med både goda vedungsbakade pizzor och dessutom fantastisk pasta.

Anteckningsbok, fjäder och en karaff med Whiskey på en brun bänk
Anteckningsboken är redo

Jack the Ripper on tour i Malmö

Vi startade själva spelet på Stortorget och man kunde se vem mer som skulle delta i dagens spel. Där var tjejlaget prydda med mustacher, där var superhjältar med sin superhjälte hund, ninja turtles och andra mustasch och hattprydda gäng med förstoringsglaset i högsta hugg. Först var gåtorna svåra, eller rättare sagt vi krånglade till det. Sen gick det mycket enklare och svaren kom lätt och vi jublade och gjorde high five så det rungade i hela stan. Det var många namn att hålla rätt på, så faktiskt tog vi varken rätt på mordvapen eller mördare denna gång. Fast vi hade ju så roligt, så för mig gör det liksom ingenting. Hela upplevelsen var ett fantastiskt roligt sätt att umgås på.

Detektivhattar, förstoringsglas, öl, bang, pipor på ett bord
Det är viktigt med vätske pauser när man är dektektiv

Kvällen avslutade vi ett par sköna korgstolar på Drumbars uteservering. Där fick vi torgets sjudande liv som ett skådespeleri framför oss och inne från den Skotska puben hördes fotbolls skrål när Danmark gjorde mål.

Om Drumbars goda mat kan ni läsa om i Lenas inlägg Drumbar en liten bit av Skottland i Malmö.

Nästa gång så kanske vi löser hela mordgåtan men mer om det då.

Förstoringsglaset var redo när vi letade efter Jack the Ripper i Malmö

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

17 reaktioner till “Jack the Ripper on tour i Malmö”

 1. Men vilken kul grej. Har aldrig hört talas om detta, men det är nåt organiserat i Malmö? Lät som om det var ett stort gäng som gick runt där och snokade efter ledtrådar.

  1. Det är ett interaktivt spel som hålls av företaget Cluedoupp på olika ställen världen över. Nästa ska visst vara i Lund i September. Vet inte riktigt hur många olika gäng, men vi landade på över 25:e plats.
   Kram Kajsa

 2. Men så roligt – att detta finns i Malmö – det hade jag ingen aning om. Jag har varit med på sherlocked – men inte Cluedo. Malmö är en vacker stad om man tar sig tid att vandra runt i godan ro….kul med alla tips på ställen som man har missat när man varit där

  1. Det var jätteroligt, dock var det en engångsföreteelse, då de har det på olika ställen världen över. Nästa gång är i Lund i September som man kan köpa biljett till.
   Kram kajsa

 3. Det här låter riktigt roligt, nånting jag hade kunnat tänka mig faktiskt. Hade vart kul i en stad man inte besökt sp mkt så lär man känna den med lite grann.

 4. Vilken roliga heldag.
  Trist att ni inte löste mordgåtan, men det spelar inte någon roll när man har roligt tillsammans och bjuds på både God mat och många skratt.

 5. Låter som en riktigt rolig heldag. Mordgåtor är riktigt roliga, även om man inte löser dem. Men med god mat och många skratt blir det en bra dag ändå. Bättre lycka nästa gång med gåtan.

 6. Detta vill jag också göra!! Måste genast kolla upp hur många man kan vara i ett lag! Känner inte alls till Malmö så bra men det kanske inte spelar så stor roll… Älskar sådana här saker när gåtor ska lösas!

  1. vet att de har en runda i September i Lund med samma spel. Tror man kunde vara max 6 personer i ett lag, men är inte helt 100. Leta efter Cluedoupp, så hittar du det. Det var så roligt!
   Kram Kajsa

 7. men gud va kul o få va dektetiv för fn dag. jsg tror det är jätte bra att det finns sånna aktiviter att hitta på för göra något annat.

  sorry för sen kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *