Jordgubbscheesecake med smak av sommar och en riktigt kaloribomb av choklad blev vad jag bjöd på när jag ännu en gång kom fram till ett nytt hejdå. Min nya arbetsplats ska faktiskt nu bli min gamla arbetsplats. Det är dags att kliva vidare till en ny spännande arbetsplats. Jodå, jag håller mig inom branschen och anledningen var att jag blev headhuntad till kommande jobb. Jobbet som dessutom kändes mycket mer som jag. Mina nya kommande arbetskamrater är dessutom mina gamla arbetskamrater, fast för 15 år sedan, bara det är ju riktigt roligt. Ibland rullar livet på fort som bara den och som sagt min karriär här var kort men väldigt rolig och givande. Så trots en och en halv månad med trevliga arbetskamrater och god stämning så bjöd jag på en riktigt trevlig hejdå fika.

En av grabbarna på lagret klappade sig på magen och frågade om det blev något gott av choklad som sist då det bjöds på chokladtårta. Men tanken var inget av choklad denna gång utan en cheesecake med smak av jordgubbar. Som tur var snubblade jag som hastigast över en chokladkaka med krämig chokladkola, så den fick jag ju dessutom baka. Man får ju verkligen smöra en sista gång, så man lämnar med flaggan i topp.
Vad är väl inte mer sommar än jordgubbar och rabarber? Dessutom i en cheesecake som har en dekoration med syrenblommor och färska bär på toppen. Lockar det?
Jordgubbscheesecake
300 Gram Digistive mixas fint och blandas ihop med 150 Gram Smält smör. Lägg bakplåtspapper i botten av springformen ( 26 cm) och lägg kakbotten. Truck ut med en sked så det blir jämt och ställ i kylen medan resten snos ihop.
100 Gram rabarber kokas med 100 gram Rörsocker i cirka 10 minuter. Under tiden låt 10 gelatinblad ligga i kallt vatten i 10 minuter. Ta av kastrullen och rör ner gelatinen tills den smält och låt svalna.
Mosa 200 gram jordgubbar och blanda ner i rabarberna.
Vispa ihop till en jämn smet med 900 gram Naturell Färskost med 2 Tsk Vaniljpulver, 250 gram Florsocker, rivet skal och saft av 1 Apelsin. Blanda sedan ner 2,5 Dl Vispad Vispgrädde. Tillsätt därefter rabarber och jordgubbskrämen. Lägg ovanpå kakbotten och ställ i kylen i minst 4 timar. Dekorera med färska bär.

Idag dekorerade jag denna jordgubbscheesecake med hallon, blåbär, jordgubbar, kanderade syrener och lite färska syrener. Och så bjöd jag på en riktigt kaloribomb i form av en chokladkaka med chokladkolakräm. En ren och skär synd! Det blev en riktigt trevlig sista fika på jobbet innan jag packade ihop och begav mig hemåt.

På tisdag börjar min nya resa i livet och tills dess så tar jag Time out och njuter ett par dagar.

Här är receptet på Dubbel Chokladkaka med chokladkolakräm som jag hittade i senaste Buffé tidningen från Ica.
Kram Kajsa
OH my.. Vad det ser gott ut. Jag är såå sötsugen nu. Bad roligt att du blivit headhuntad. Vilken fin respons på sitt arbete.
Den cheesecaken alltså. Hur gott lät inte det? Jag älskar verkligen allt vad som har med just cheesecake att göra.
Men jösses så himla gott detta såg ut då.. Tack för receptet och ha en skön time out nu.
Kram Carin
Wow den såg ju galet god ut hade gärna smakat.
Hoppas det går bra på nya arbetsplatsen kul att jobba med dom du jobbat med förut.
Ha en fin kväll
Antar att du blev förlåten för att du lämnade så snabbt – jag menar vem bjuder på fika både när de börjar & slutar?! Och inte vilken fina som helst! Mums!
Lycka till med dina lediga dagar & din nya utmaning!
Den tårtan ser mer än lockande ut! Ska absolut bakas inom kort. Till midsommar, tänker jag…
Chokladkakorna ska jag också ta och baka. Mums!
Önskar dig en trevlig time out och lycka till på nya jobbet! Kram Birgitta
Den tårtan ser verkligen ut som en dröm tror jag ska testa att göra den här inför midsommar 🙂 den ser så sjukt god ut 🙂
Oj så god den såg ut, kanske man kan låpa sig till och göra ngt sådant gott och fint tills söndag =D, då firar ju vi mammor =D
Ta väl hand om dej på din time out!
Mums, vad gott det ser ut!
Vi ses igen efter din time out!
Mums så god den såg ut 🙂 fin också med blommorna på .. grattis till nya jobbet och att ha blivit headhunted 😃