Det här med att baka bullar tycker jag är ganska kul. Kanske för det är gott och så har jag dessutom en man som blir så otroligt glad varje gång. Denna gången blev det ett lite annorlunda bak så här inför jul då det blev julbullar med smak av Italien.

Dags att baka julbullar eller en julgran
Startade efter frukosten med att sätta degen som skulle jäsa i en timme. Perfekt lagom, så de kunde bli klara att mumsa på till lunch. Testade dessutom att jäsa dem i vår ny mikrovågsugn som har en massa roliga effekter. Inte för att det gick något speciellt snabbare än att jäsa som vanligt under bakduk. Men har man nu köpt en dyr mikro med en mängd funktioner, så får man ju försöka att använda den också.

Degen delades i 18 lika stora delar, gör man en stor sats så blir det 32 bullar och en maffigare gran. För det är en julgran som ska formas av bullarna. Varje degbit rullar man runda, sen plattar man ut dem. Lägg en klick pesto på och en liten bit mozzarella, sen nyper man ihop dem till en boll med fyllningen. Man skulle faktiskt även kunna lägga till en bit skinka också.

Lägg dem med den ihop nypta sidan neråt på ett bakplåtspapper. Lägg dem så de bildar en gran. Sen jäs cirka 30 minuter under bakduk.

Pensla med uppvispad äggvita och strö över sesamfrön. Grädda i ca 200 grader i 15 minuter.
Här hittar du receptet för julbullarna – Julbröd med pesto och mozzarella
När de är klara så njut av dem medans de är ljumna. Då är de dessutom som allra bäst. Här hemma fikade vi med dessa goda julbullar och så tog vi dessutom fram både lussebullar och saffransgifflar. Det är verkligen sällan vi slår till med en sådan här go fika.
Jag tycker att man kan göra dessa bullar året om då de inte är juliga på det sättet, fast på sommaren kan man ju göra dem som annat än en gran.

Passade dessutom på att göra fröknäcke med julsmak. Tog detta recept på fröknäcke och tillsatte 2 Tsk Farinsocker,1 tsk mald Ingefära och en halv tesked kanel i smeten. Blev riktigt gott och juligt.
Kram Kajsa
Älskar Fröknäcke! Klart att man måste testa funktionerna när man köpt något 😊
Vilken spännande och vackert brytbröd du bakat. Dottern är duktig på att baka gott fröknäcke.
Så gott med bullar och det är roligt ixå att göra och kul att du gör han glad 🙂
Mums vilka bullar! Här har det fixats julgodis idag! Och så har jag fixat farmors recept på mörk limpa som jag ska prova att baka i veckan. Men måste nog faktiskt göra lite fröknäcke också inser jag!
Jag har länge velat göra frö kneken men har tyckt att det var så svårt 😀 Men ska kanske testa nu da 🙂
Ohh mums ser galet goda ut, samt lute som semester utomlandskänskla över allt och det var ju just det som det var också
Vilka spännande bullar, tror att jag kommer testa dessa vid tillfälle, bra med recepttips också för de såg ju fina och goda och spännande ut
Åhh wow vad gott det verkar vara. Det är nästan så jag blir sugen på att testa. Har dock problem att fixa med degen nuförtiden.
Ha en fin dag.
Kramar
Lene
Får så mycket inspiration av din blogg. Alltid så mycket gott du bjuder på. Granen såg supergod ut.
WOW vilket gott och fint julgransrecpet! Det kan man ju variera på tusen olika sätt!! Fröknäcken med julsmaker… mmmmmmmmmm kanske lite brödkryddor i, hmmmm.. jag sätter nog igång här direkt!
Nu blev tom jag lite sugen på att baka 🙂