Julmys i goda vänners lag

Vi har nästan inte hunnit landa planet för det var dags att dra på sig den stickade jultröjan och åka i väg på julmys hos vännerna. Paketen till julklappsspelet var med packat likaså det goda humöret. I år var det dessutom krav på ha en ”ful” jultröja på sig och fulaste tröjan vann.

Gottebord
Gottebordet lockar
Jultröja på när vi var på julmys hos vännerna
Min tröja vann inget pris men var härligt julig

Redan förra året var vi inbjudna på ett julmys bombat med en massa gott på faten hos vännerna. Reprisen i år var inte sämre och det blev en helmysig och rolig dag. Bordet var dukat vackert och juligt och alla fat dignade med godsaker som lax, transbärsmarinerad älg, skinka och gubbröra. Även kakfaten dignande med sju sorters hembakade kakor till fikat och ett lockande godisbord.

Julmys med en skön känsla bland goda vänner

Juldukat bord till julmys med vännerna
Vackert dukat bord

Hemmet andas jular från svunna tider och man får genast den där härligt juliga känslan. Här är det inte det nya och moderna som får ta plats utan ett mer avslappnande och klassisk lantlig stil lite som en Carl Larsson målning.

Juligt och gott i skål på randig duk i rött och vitt
Juligt och gott
Julsnittar till julmys med vännerna
Lite goda snittar
Kakbuffén med sju sorters kakor
Sju sorters kakor till kaffet

Vi var ett glatt gäng runt bordet. Vissa har vi dessutom inte träffat på ett helt år, så det blev högt i tak och skratten klingade gott runt bordet. Det är det som gör det så härligt att ses för en mysig söndag och en härlig 3:dje advent.

Julgran
Ser ni renen som skuttar runt granen?
Julklappar redo för julklappsspel
Julklappar redo för julklappsspel

Julklappsspelet blev ett rafflande, galet spel där vågorna mellan glädje och frustrering växlade i en rasande fart. Oavsett så låg skrattsalvorna högt och paketen valsade kvickt runt bordet. Vad som är i paketen, det är ju faktiskt inte lika viktigt. Fast jag kan avslöja att i ett paket låg det Kama sutra Vingummi….lite ekivoka, men roliga.

Vi avslutade hela dagen med ringdans genom hela huset och flåset, ja det kom naturligt, men gud så roligt.

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

7 reaktioner till “Julmys i goda vänners lag”

  1. Din tröja var verkligen inte ful, så jag förstår att du inte vann! 🙂
    Vilken mysig kväll ni fick med vänner! Ibland är det bara så härligt att få bli bortbjuden, bli lite omhändertagen och bara umgås! Och jo, julklappsleken är alltid kul! Förutom när jag ett år lyckades få två packet (av samma person) där det hade skänkts pengar till välgörenhet.. Inte ok i julklappslek enligt mig! Året efter hände samma sak igen, men då sa jag faktiskt ifrån. Men själva leken är kul! 😀

  2. Vilken mysig dag ni fick. sådana fester kan jag sakna lite, men ingen i min närhet fixar sådant förutom jag haha. I år orkade jag inte så då blev det inget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *