Kalender – för ett härligt December

Jag brukar i princip aldrig köpa någon kalender till mig själv. Här är jag ganska snål mot mig själv. Men för något år sedan gjorde jag en gemensam kalender med saker vi skulle hitta på varje dag fram till jul. I år har det tyvärr inte blivit av att jag gjort någon kalender till oss eftersom vi har en resa inplanerad snart.

Hemmagjord adventskalender på en galge med glitter och en hängande ängel
Vår Adventskalender ger oss goda och roliga dagar både i köket och utanför.

Det finns så många fina kalendrar att välja mellan. Kalenders som innehåller goda drickor, ljuvliga chokladpraliner eller god lakrits. När jag gör en egen kalender så ska även den innehålla god dricka, god mat och såklart roliga upplevelser. Att köpa en kalender tycker jag är dyrt, men kanske blir den jag gör själv lite dyrare i slutändan. Fast så får jag gjort en massa saker tillsammans med min sambo, det är ju win-win tycker jag.

Gör det själv chokladkalender fylld med röda hjärtan
Chokladkalender som uppmuntrar

Här kommer vårt inlägg på en DIY adventskalender

Att göra en egen kalender

Börja med att fundera ut, leta fram vad som skulle fungera till er med recept, evenemang, film, bakning m.m för 24 dagar. Här följer några tips:

Gå och titta på julskyltningen och smita in för en god fika eller ett glas bubbel på stan.

Titta på en julfilm tillsammans, ha högläsning eller spela spel.

Gå på museum eller en konstutställning

Laga mat tillsammans med lite extra guldkant

Julbak med familjen eller göra julgodis

Lyssna på julmusik medan ni slår in alla klappar och dessutom kanske hittar på roliga rim

Restaurangbesök på en outforskad restaurang

Har en liten vinprovning för två eller fler

Tar en picknick i skogen

Köper lite udda öl som testas

Ja listan kan göras lång och allt behöver ju inte kosta många kronor. En hel del kan man ju dessutom göra helt gratis. Kolla igenom evenemangs kalender, klubbar, museum, utställningar och tänk till vad just ni skulle tycka vara roligt.

Baka julgranar med smördeg
Baka julgranar med smördeg

Nästa år ska jag försöka mig på att göra en ny kalender till oss som dessutom ska fyllas med en massa roligheter, goda smaker och mysiga stunder. Ska bara komma ihåg att starta tidigt med funderingarna över vad den ska innehålla.

Popprinsessans julutmaning hela december började redan igår, men jag kommer bara vara med då och då. Ni hittar hennes ord här som kommer att komma under månaden, så håll utkik!

Kram Kajsa

Publicerat av

kalebubbel

Vi är två skånetjejer som skriver om vår passion mat och dryck. Här delar vi med oss av våra restaurangtips, reser, middagar, recept, vintips, dukning, festtips och mycket mer.

6 reaktioner till “Kalender – för ett härligt December”

 1. Jag jobbar ju jämt så svårt med en sådan kalender. Varannan helg hade funkat typ 🙂 Har för många kalendrar precis som vanligt. Allt från stenar, till whiskyprovningar.

 2. Kul att läsa dina tankar om kalendrar. Det blir säkert ofta dyrare att göra en egen kalender men å andra sidan använder man förmodligen allt ”innehåll” till skillnad från vissa man köper. Jag kan också bli lite stressad – hur hinner alla dricka bubbel/whisky varje dag?? Jag låg back när jag hade en tekalender ha ha!

  Förra året överraskade jag mamma & pappa med en hemmagjord kalender med allt ifrån glögg till sudoku eller strumpor. Det blev uppskattat!

 3. Så himla mysigt om man orkar skap en egen kalender åt någon man tycker om. Tror som med allt annat att det blivit en ännu större industri kring kalendrar än när jag var barn och växte upp.

  Däremot så säger jag nog inte nej för visst tusan är det ett lite extra mys in till jul

  Glad första advent

  https://kamillaskamera.com/

 4. Ja jag är så imponerad av alla som gör egna kalendrar allt från till sig själv och allt från till barnen. Det ser så fint och mysigt ut. Fina tips du tipsar om =D

 5. Jag är också för snål för att köpa mig en kalender men att göra eget och att hitta på olika roligheter som förgyller dagarna fram till jul lät riktigt bra.

 6. Det är kul med egengjorda kalendrar. Jag gjorde någon när barnen var små, bla gjorde jag en aktivitetskalender ett år. Nu är de stora och får köpa en egen kalender om de vill. Generellt är vi rätt duktiga på att hitta på ”juliga” saker i december. Många julfilmer blir det (eller bara filmer), julbak, pussel, spel etc.
  Här i stan finns det inte så mycket utbud att välja på. Nästa helg är det i alla fall julmarknad – det kan bli trevligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *